понеділок, 31 травня 2021 р.

«Три Музи Михайла Булгакова»

     Під такою назвою пройшов у гуртожитку НКПТУ №14 літературний вечір,  підготовлений юнацьким сектором  міської бібліотеки для дітей та юнацтва.

Зустрівшись у гуртожитку  з молоддю, провідний  бібліотекар Марія Федотова розповіла про  непростий життєвий і творчий шлях письменника  Михайла Опанасовича Булгакова, автора знаного і самого видаваного у світі  роману – «Майстер і Маргарита.

На пересувній тематичній полиці  «До 130-річчя з дня народження М.О.Булгакова» були розміщені  портрети письменника та  його трьох дружин, які були для нього  Музами і надихали творити.

Першій дружині – Тетяні Лаппі  М.Булгаков присвятив серію автобіографічних  розповідей «Начерки земського  лікаря», другій дружині Любові Білозерській – роман «Біла гвардія», і третій – Олені Шиловській-Булгаковій – роман «Майстер і Маргарита». 

Оксана Філіпенко, бібліотекар училищної бібліотеки, підготувала цікаві  уривки з роману, а студенти училища Романа Тимофієнко і Тамара Дашков, перевтілившись у  героїв Майстра та Маргариту,  вдало та артистично представили образи  головних героїв Булгакова для своїх одногрупників.

Молодь цікавилася творами Булгакова, відомостями про письменника, виданнями, представленими на книжковій полиці.

Різноманітні форми, методи та співдружність у роботі міської та училищної бібліотек допомагають спільними зусиллями підвищувати поінформованість студентів  та інтерес до художньої книги, а цікаві твори допомагаютьть розвити інтерес до читання.


Немає коментарів:

Дописати коментар