четвер, 27 травня 2021 р.

Виклик HARRY POTTER(у)

     Ну от, за цими погодними аномаліями якось  непомітно підходить кінець травня. І вже зовсім скоро – канікули. А це – подорожі, нові враження та зустрічі, а ще – нові знайомства. І серед них обов’язково знайдеться місце для книжки – не тільки тієї, що задали читати за шкільними списками, а й нової, цікавенної книжки, яку можна знайти, не блукаючи манівцями, а на абонементі відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів міської бібліотеки для дітей на полицях книжкової хіт-виставки «Виклик HARRY POTTER(у)».

Тут, поряд із уславленими творами Джоан Роулінг, розмістилися не менш захоплюючі за змістом книги. Любителям історії часів козаччини запропонують  книги від: Дмитро Білий «Козацький оберіг» та Леонід Кононович «Чигиринський сотник».                                                                              

 Перша із книжок запрошує вас поринути у чарівний світ українських легенд, відкрити для себе таємниці козацьких бойових мистецтв та українських кобзарів, помандрувати стародавнім Києвом. Тут присутня та ж таки таємнича містика, що і у книгах про хлопчика-чарівника.

Ще одне екстремальне читання – це «Чигиринський сотник». Сучасний «лицарський» роман, в якому чужоземна містика перегукується з прикладами національної демонології.

Для тих, хто любить морські подорожі та пригоди -  книги: «Скарб Солоного лиману» від Олексій Огульчанський та «Пригоди на острові Клаварен» від Ірен Роздобудько.

Хто ще не знайомий із творчістю Сергія Оксеника можуть завдяки йому побувати у дивному світі вовкулак, Баби Яги та різної погані, що з’явилася на землі після страшної епідемії, яка винищила людство. Не зважайте на нинішню хворобу, читайте книжки, в яких дружба допомагає долати усі перешкоди у серії книг під назвою «Лісом, небом, водою».

І справжнім викликом  Поттеріані є цикл книжок від Наталії Щерби. Це – книги циклу «Часодії». Ці книги відзначено багатьма українськими, російськими та європейськими нагородами. Вони відкривають для допитливого читача фантастичні світи справжнього чарівництва… тільки українського авторства. Зачаровані часові світи чекають на вас.

Тут, біля виставки, записали відгук на книжку Джоан Роулінг «Фантастичні звірі і де їх шукати» волонтерки бібліотеки  Варюши Косован для конкурсу «Лідер читання-2021». Варвара розтлумачила, що за звірина прикрашає серію книг про Гаррі Поттера видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Звісно, розумниця здобула перемогу у першому, місцевому турі конкурсу і ми їй бажаємо перемоги у другому турі. А усіх, хто прагне перемагати по життю, запрошуємо до читання. Фантастичні світи відкриті для вас на полицях виставки «Виклик HARRY POTTER(у)».


Немає коментарів:

Дописати коментар