вівторок, 11 травня 2021 р.

«І встають у пам′яті дороги…»

     У бібліотеках ЦБС триває марафон пам'яті. Пройшли заходи  до Міжнародних днів пам′яті та скорботи за загиблими під час Другої Світової війни та 76-ї річниці Перемоги над фашизмом (08-09 травня).

07 травня міська бібліотека №3 для своїх дорослих користувачів провела вечір-зустріч «Згадаймо земляків-фронтовиків». Ведучі коротко розповіли про воєнні події, що розгорталися на Херсонській землі, про мужність і подвиг наших воїнів та тих, хто залишився в окупації. Нагадали присутнім, що наші земляки громили ворога на всіх фронтах та брали участь у штурмі Берліна. За мужність і героїзм тисячі їх нагородили урядовими нагородами, а 89  - присвоєно звання Героя Радянського Союзу.


На заході були присутні діти війни: Сиченко Неля Сергіївна та Старикова Галина Василівна. Вони поділились з присутніми спогадами про своє обпалене війною дитинство. Діти: Грабко Даша та Катя та Тренчук Ліза завітали на вечір-зустріч з маленьким концертом: співали пісні, декламували вірші. Читачка Тараненко Людмила Анатоліївна виконала пісню «Сніг сивини» (на сл.. В.Бокова, муз. Г. Пономаренко). Костючик Христина, учениця 6 кл. ЗОШ №6 виконала українську пісню «Зоре моя вечірняя…»



Бібліотекарі звернули увагу присутніх на книжкову виставку «Всенародний подвиг не згасне в віках», оформлену у бібліотеці

    У Новолагерській сільській бібліотеці 07 травня  пройшла хвилина пам′яті «І встають у пам′яті дороги…» .

З нагоди свята провідний бібліотекар Балюк Л.Ю. підготувала книжкову виставку «Шляхами болю й перемоги», яку презентувала присутнім на заході дітям. Діти ознайомились з книжками та кожен зачитав уривки з історій про війну, які їх вразили. В кінці заходу діти  вшанували загиблих хвилиною мовчання.  








Немає коментарів:

Дописати коментар