четвер, 20 травня 2021 р.

Щастя - долю вишиває Україна

     Сьогодні, у Всесвітній день вишиванки пропонуємо вшій увазі інформацію про заходи, що відбулися у бібліотеках Новокаховської ЦБС. 

Вишита сорочка - свого роду оберіг, символ любові та святковості. Коли говорять, що людина народилася в сорочці, мають на увазі, що це - щаслива людина.  

Міська бібліотека для дітей та юнацтва багата на щасливих людей, на тих, хто «янголята у чудових рукотворних шатах». Сьогодні, у День вишиванки, пригадалися миттєвості бібліотечної вишиванкової історії, бо квітнуть узорами вишиванки і не тільки на свято Вишиванки. Бібліотекарі висловлюють свою любов Вам малі і юні читачі! Згадаймо ці чаруючі миттєвості разом. 






Майстер-клас  «Вишию маками Україну» до Дня вишиванки  відбувся у юнацькому секторі міської бібліотеки для дітей та юнацтва. Разом з майстринею вишивки Оленою Володимирівною Дорофєєвою вишивали майбутні перукарі - студенти Новокаховського вищого професійного училища (директор Гарькавий В.Л., завуч Сухацька Т. В.).

Бібліотекарі познайомили присутніх з книжками представленими на тематичній полиці, присвяченими вишивці та розповіли про історією Всесвітнього Свята вишиванки,  познайомили з її традиціями в Україні, з візерунками, орнаментами, символами, кольорами, зі всіма факторами, що символізують природні сили і гармонію вишивки.

Запрошена майстриня Олена Володимирівна розповіла  дівчатам про свої вишиті рушники, про техніку вишивки гладдю, заготувала серветки з узором калини, як оберіг родини,  запропонувала всім самостійно вишити червоні грона. Найкраще вийшло у Анастасії Булехи і Юлії Очеретної.


Під час заходу були використані відеокліпи з українськими піснями про вишиванку, зала була прикрашена  вишитими рушниками.


Гарні вірші до Дня вишиванки підготували читачі молодшого та середнього шкільного віку міської  бібліотеки №2. Окрім цього маленькі дизайнери з фантазією та любов’ю, розробили своїми руками  колекцію  українських оберегів:  прикрашали сорочку орнаментом із різних елементів, викладали і наклеювали візерунки. Барвисті вишиванки прикрасили  виставку.












Пропонуємо вашій увазі відео-проект «Вишиванка в моєму серці».

https://youtu.be/h_W9hizqynU


Веселівська сільська бібліотека провела флешмоб «Вишиванка - символ української нації»





У Райській сільській бібліотеці оформлено виставку-галерею: «Щастя - долю вишиває Україна»,  на якій представлені роботи  користувачів бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар