вівторок, 11 травня 2021 р.

СНІД: життя на півдорозі.


     З ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, третя неділя травня – день, коли світ згадує людей, які померли від СНІДу. Цьогоріч цей день припадає на 16 травня.

Вперше його було відзначено в 1983 році в Сан-Франциско, США. На той момент у світі було зареєстровано лише кілька тисяч випадків захворювання на цю хворобу. Організаторами проведення акції пам’яті померлих від СНІДу стали люди, яких особисто торкнулась ця трагедія. Згодом, з’явився символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка. Цю стрічку, як символ розуміння СНІДу, було задумано навесні 1991 року.

Бібліотекарі дорослого читального залу міської бібліотеки №2 пропонують своїм користувачам виставку-квілт «СНІД:життя на півдорозі».

Рудольф Нурієв, відомий артист балету (1938 — 1993),Фредді Мерк’юрі, вокаліст рок-групи Queen (1946 — 1991),Айзек Азімов, американський письменник-фантаст (1920 — 1992), Ентоні Перкінс, американський актор (1932 — 1992),Рок Хадсон, американський актор кіно і телебачення (1925 — 1985) –  ось невеликий перелік відомих людей, які  загинули від СНІДу.

Метою Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу є не лише згадування померлих. Головна мета – привернення уваги населення до цієї проблеми, профілактики цього захворювання, інформування про фактори ризику інфікування, а також привернення уваги влади та всього суспільства до соціального захисту й психологічної підтримки ВІЛ-інфікованих.


Немає коментарів:

Дописати коментар