понеділок, 24 травня 2021 р.

Вишиванка - завжди свято.

   Наприкінці тижня ще декілька бібліотек новокаховської ЦБС провели для своїх користувачів заходи присвячені Вишиванці.

Міська бібліотека №3 провела хіт-парад «Моя вишиванка» для своїх маленьких читачів.

Діткам розповіли як давно зявилася вишиванка в житті українців, з чого шили одяг наші предки, чим фарбували нитки, що використовували для вишивання.




Бібліотекарі провели вікторину по прислів’ям про одяг й вишиванку, за правильну відповідь діти отримували нагороду – цукерку. Змагання було активним.

Велику зацікавленість діти виявили до книг, представлених на тематичній полиці «Моя вишиванка».


Щоб підтримати сутність української вишивки, зберегти та популяризувати славні українські традиції, 22 травня, в Новолагерській сільській бібліотеці замайоріло різнобарвними візерунками від квітучих пишним квітом вишиванок. То яскраво одягнені у вишиванки діти прийшли на народознавчу веселку «А над світом вишиванка цвіте».

Захід розпочався розповіддю провідної бібліотекарки Балюк Л.Ю. про історію української вишивки - закодованої вічності у візерунках, про народні звичаї та обряди, пов’язаними з нею. Презентована Лідією Юріївною тематична полиця «Моя вишнева Україна», на якій були представлені книги та періодичні видання, познайомила гостей із сучасними та старовинними зразками візерунків української вишивки різних регіонів. Дуже зацікавили дітей вишиті роботи новолагерської майстрині Яговенко Оксани Володимирівни, які  відтворюють колоритне життя українців з їх яскраво-самобутніми звичаями та традиціями.



Неймовірні враження та вибухові емоції одержали діти від конкурсу на кращу вишиванку, де журі визначало найоригінальніше вишите вбрання, а переможці: Завгородня Дарина, Буторіна Діана, Ткаченко Роксана, Бізоня Анастасія і Яговенко Денис - отримали призи та солодощі.

Яскрава атмосфера заходу залишила по собі веселкові спогади.

 

20 травня в Райській сільській бібліотеці пройшов День вишиванки «Українська вишиванка».



Тополівська бібліотека організувала свято Вишиванки до якого з радістю долучилися вихованці дитячого садка «Ромашка» та працівники Тополівського будинку культури. Усі прийшли на Свято Вишиванки у барвистих сорочках.

Лунали українські пісні, вірші, діти виконували запальні таночки, а бібліотекар Чорна Наталія Дмитрівна ознайомила з традиціями створення та носіння вишиванки, з історією вишивки, розповіла про значення кольорів та символів.




Тож святковий день видався змістовним, та пізнавальним. В бібліотеці було підведено підсумок конкурсу розмальованої вишиванки. Такі заходи вчать дітей пам'ятати про своє коріння, єднатися, бо ми всі - одна родина


Немає коментарів:

Дописати коментар