четвер, 6 травня 2021 р.

«Христос воскрес!» - лунають дзвони»

 До Великодніх свят у бібліотеках Новокаховської ЦБС пройшла  низка цікавих та змістовних заходів.

Найсвітліше християнське свято ще й  найвеселіше  весняне свято! Як провести Великодню неділю позитивно і грайливо, розбирали під час Великодніх Розваг у міській бібліотеці для дітей та юнацтва бібліотусійчата


Адже, для дітлахів, Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска, а ще й різноманітні ігри і веселощі.

«Прочитай великодній віршик, стоячи на одній нозі»! Чому б ні? Тим більше, читання після поїдання пасочок, особливо корисне.


Великодня гра «Вгадай куди «дивиться» писанка?»  -  гарний привід  добряче насміятися!


Крім того, дітлахи, малювали візерунки на Мега-писанці. Це теж принесло неабиякий позитив. Не кажучи вже про великі перегони великодніх яєць





Тож, тепер, дорогі друзі,  коли вам говорять «Веселих Великодніх свят!», ви знаєте, як зробити їх такими.


Бібліотекарі юнацького сектору  міської бібліотеки для дітей та юнацтва оформили книжково-журнальну  виставку, що розповідає читачам про значення найважливішого християнського Свята – ВЕЛИКДЕНЬ, про  його звичаї та обряди.  

 


29 квітня, бібліотекарі дитячого відділу міської бібліотеки №2 провели для учасників природничого клубу «Журавлик» майстер-клас «Писанка мальована – з любов’ю подарована».з декорування пасхальних яєць.

Найцікавіші способи оформлення – розпис фарбами та гофрованим папером, декупаж, декор стрічками, бісером, кольоровими нитками. Дівчатка зробили гарні подарунки для привітання та прикраси до сімейного святкового столу.

Перегляд відео за посиланням:


 Завдяки книгам та журналам «Барвінок», «Колобочок», «Малятко» під час інформини «Писанковий барвограй» діти дізналисяся більше про давні та сучасні традиції святкування Великодня, про історію свята та його значення для українського народу. Журнал «Жасмин» підкинув багато оригінальних ідей  для створення власних великодніх поробок на наступний рік.


У міській бібліотеці №3 до Великодня серед дітей молодшого шкільного віку пройшов конкурс малюнків «Відродися, писанко». Діти на своїх роботах зобразили куличі, крашанки, свято Великодня, природу. Кращі малюнки розмістили поряд з друкованими виданнями на тематичній полиці «Гарна писанка у мене».



Напередодні Великодня, 1 травня, в Новолагерській сільській бібліотеці  відбулося Великоднє асорті «Христос воскрес!» - лунають дзвони». Захід-асорті включав в себе: виставку-інсталяцію «З народної криниці», яку оформила провідний бібліотекар Балюк Л.Ю., та Великоднє дерево, прикрашене мальовничими писанками бібліотекарем разом з дітьми-активними читачами бібліотеки.


Не обійшлося і без цікавої інформації. Бібліотекар підготувала цікаву народознавчу годину в якій розповідала дітям про свято Великодня.


Фіналом заходу став флешмоб дітей  біля бібліотеки з атрибутами Великоднього свята: писанками, пасками тощо.







30 квітня у Райській сільській бібліотеці для дітей було проведено годину народних традицій "Гарна писанка у мене".. Школярі дізналися більше про давні та сучасні традиції святкування Великодня, про історію свята. Заздалегідь дітям було завдання - зробити писанки, кращі з них були відзначені подарунками.



Немає коментарів:

Дописати коментар