вівторок, 22 грудня 2020 р.

Відео-урок «Сторінками книги М. Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки».

         21 грудня 2020 року  у Дніпрянській загальноосвітній школі для учні  6-А та 6-Б класів взяли активну участь у літературному заході,  який підготували та провели бібліотекарі Дніпрянської загальноосвітньої школи Горева Д.В. та Дніпрянської селищної бібліотеки Кузнєцова О.Г.  

З  усіх свят, що існують на землі, людям найбільше подобаються Різдво і Новий рік. У ці дні кожна людина очікує на диво, бо душа потребує його. Для одних таким дивом буде іграшка, про яку давно мріяв, для інших – очікувана зустріч з друзями, рідними, близькими людьми. Є й такі, для яких дивом буде зустріч із цікавою книгою, що здатна перенести нас в невідомі краї, подару-вати   зустріч з улюбленими героями.

Різдвяні свята особливі, а різдвяні твори схожі на казку: у них відбуваються фантастичні подорожі, чарівні перевтілення.

Саме такі  різдвяні дива  відбуваються  вночі перед святом Різдва в маленькому українському селі Диканьці, яке описує у своїй повісті Микола Гоголь.

Микола Гоголь не випадково зобразив події різдвяної ночі в українському селі. Україна була батьківщиною письменника, його  материнською колискою.


Протягом заходу діти познайомилися з біографією М.Гоголя, змістом його чудового твору, образами всіх дійових героїв повісті, переглянули фрагменти художнього фільму «Ніч перед Різдвом». Книжкова полиця «Художні скарби М.Гоголя» познайомила дітей з більшою кількістю творів, які є в шкільній та сільській бібліотеках. Наприкінці заходу діти успішно відповідали на запитання вікторини, присвяченій творчості і творам письменника.

Захід усім сподобався і підняв настрій перед  Новорічними святами.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар