четвер, 10 грудня 2020 р.

Витинанка – душа народу, Яка несе очам і серцю насолоду!

                                                                «Біла зимонька прийшла, саньми свята привезла».                                                                                                                    Народна мудрість.

Ось і зима прийшла, а з нею наближаються новорічні та різдвяні свята. А до цих свят треба обов’язково добре підготуватись… Особливо на свята всі полюбляють прикрашати помешкання, отримувати та дарувати подарунки… І в цей час у пригоді вам буде українська витинанка.

Витинанка (від українського слова «витинати», тобто «вирізувати», «вивертати») – це вид давнього українського народного декоративного мистецтва, що включає сюжетні та орнаментальні прикраси житла – ажурні, силуетні та ін. Витинанки виготовляють з паперу за допомогою ножиць.

На свята українці виготовляли різні витинанки: сніжинки-зірочки, хрести, ангелів. Особливо поширеним в українській хаті було оздоблення божників та мисників. У вигляді серветок з ажурно вирізаними краями витинанки прикрашали полиці буфетів та тумбочок.

2021 рік буде роком Білого Металевого Бика. Китайці вірять, що тварина передає свої відмітні ознаки року, в який вона править. Знак гороскопу Бик володіє такими якостями, як рішучість, твердість, традиційність і працьовитість. Стихія Металу наділяє його залізною волею, а білий колір - упевненістю в собі.

Рік Бика настане 12 лютого 2021 року о 21:05 і триватиме він до 30 січня 2022 року.

Згідно з прогнозом астрологів, рік Білого Металевого Бика буде більш мирним, спокійнішим і розміренішим, ніж рік Пацюка. Якісні сторони цього знака допоможуть впоратися з більшістю проблем. Завдяки холодному розрахунку та цілеспрямованості Бика, в новому році більшість буде прагнути до спільної мети та відновлення порядку.

Рік Бика буде сприятливим для продуктивної роботи в різних сферах і зароблянні грошей: варто попрацювати, щоб розташувати до себе цей знак та отримати винагороду по справі.

Також 2021 рік буде хорошим для створення сім'ї, будівництва будинку. Він підходить для початку нового бізнесу, особливо пов'язаного із землею. Капіталовкладення обіцяють бути вигідними та успішними.

Як правильно зустрічати рік Бика: у Китаї за традицією Новий рік святкується протягом двох тижнів, щоб перейти від старого знака до нового. Щоб отримати розташування Білого Металевого Бика у 2021 році, необхідно зустрічати Новий рік в одязі його улюблених відтінків. Так, підійде білий, сріблястий, зелений, синій, чорний, солом'яний з підібраними до них металевими прикрасами. При цьому червоний одягати краще не варто. За китайськими повір'ями, так ви можете накликати на себе біду.

Буде чудово зробити власними руками витинанку: символ 2021 року у вигляді Бика, і прикрасити нею своє помешкання та вікна. Таким чином ще й традиції збережете, недарма ж кажуть, що витинанка – це душа народу.

Щоб зробити витинанку потрібно мати: білий папір, шаблон витинанки, ножиці маленькі і великі, олівець. Та ваше велике бажання створити новорічні витинанки. Бажаємо успіху.

Щиро вітаємо Вас з наступаючим Новим 2021 роком та Різдвом Христовим!

Хай рік Новий Бика дає надій,

Здоров’я, виповнення мрій,

Прибутків Вам у дім,

А в ньому щастя, поміж тим,

Тепла, та ніжності в родині,

Та у рідненькій Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар