четвер, 10 грудня 2020 р.

КАЛЕЙДОСКОП ДУМОК «Наші права - щасливе майбутнє»

         «Щоб зробити із людей хороших громадян, їм треба дати можливість проявити свої права і виконувати обов’язки громадянина"

                                                                Сємюєл Смайсл (шотландський  письменник і реформатор)

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

Юнацька бібліотека організувала зустріч головних спеціалістів Міського Бюро безоплатної правової допомоги Зальвовської І.М. та Гладишевої О.О. з учнями 10-х класів НКТЕЛ, які поглиблено вивчають іноземні мови і право. Захід пройшов у бібліотеці ліцею, куди присутніх люб’язно запросила бібліотекар-методист Верішко Н.В та надала можливість використати сучасні комп’ютерні технології.

На зустрічі спеціалісти розповіли про надзвичайно-важливі проблеми суспільства – булінг і домашнє насильство та їх види: фізичне, сексуальне, економічне, моральне;щ про кримінальну та адміністративну відповідальність за ці скоєні злочини.

Спеціалісти – правники продемонстрували відеоролики в яких розповідається про сімейне насильство та служби, які допомагають в таких ситуаціях, надали адреси міських ББПД (бюро безкоштовної правової допомоги), служби у справах дітей, яка захищає законні права та інтереси дітей від жорстокого поводження та насильства, запобігає дитячій бездоглядності і безпритульності.

Провідний бібліотекар юнацької бібліотеки Марія Федотова навела життєві та літературні приклади сімейного насильства від якого страждають діти, та його наслідки: виростає морально надломлене покоління.

Присутні ознайомилися з книжковою поличкою з правовою літературою «Немає прав без обов’язків».

Активній школярці Ірина Миколаївна Зальвовська подарувал діловий блокнот з логотипом ББПД.

Такі зустрічі з фаховими спеціалістами залишають незабутній слід у серці кожної молодої людини, можливо хтось, почувши лекцію, зможе зорієнтуватися і не допустити насильства над собою, або подасть руку допомоги тому, хто цього потребує.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар