пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

БібліоТус@: Правовий день

 «Кожна дитина має право на відпочинок та вільний час, у який вона може грати та вільно брати участь у культурному та художньому житті».

І це так чудово!  Бо  якби діти не знали про такі свої права, не приходили б, напевно, на суперпозитивні і інформативні  #БібліоТусівки

Сьогодні #бібліотусійчата серйозно задумалися про важливі теми, а саме: власні права і обов’язки.

Пригадали і повторили розуміння і застосування цих прав, ми за допомогою карток-пазлів. За допомогою даної гри, коли зустрічалися картки  «право» - «обов’язок», діти краще розуміли значення цих понять.



А що якщо «побувати у шкірі» дитини яку ображають, не розуміють, не приймають? «Неприємне відчуття» - одноголосно заявили наші маленькі люди  і пообіцяли, що ніколи в житті не стануть винуватцями подібних ситуацій.




Більше як тридцять років тому світові лідери взяли на себе історичне зобов’язання щодо дітей у світі, прийнявши Конвенцію ООН про права дитини – міжнародну угоду про дитинство.

Ця Конвенція була ратифікована найбільшою кількістю країн з-поміж усіх міжнародних договорів про права людини в історії. Вона допомогла змінити на краще життя дітей у всьому світі. Однак,  багато чого залишається зробити, аби кожна дитина могла користуватися всіма своїми правами.



Відео про таке різне життя дітей у світі – викликає живі емоції і ще більше заохочує  зростати доброю, щирою дитиною.

Інформаційне право знати більше, дізнаватися  правильні і потрібні речі – все це ви знайдете у нас, міській бібліотеці для дітей.

А ще отримаєте нашу любов.


Немає коментарів:

Дописати коментар