пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Рідне місто моє


Новокаховські милі вечори…
Надії наші, мрії зовсім юні...
І соловейка виспіви столункі…
І зорі, де Дніпро та явори.







Нова Каховка, елегантне, вишукано-прекрасне місто, оповите флером романтизму і особливою аурою інтелігентності, яке у цьому році відзначає свій 68-й день народження.
Нова Каховка – стала символом натхненної праці багатьох людей, реальним втіленням вікових мрій народу про перетворення в квітучий сад засушливих степів Таврії та Криму. Прекрасні люди будували його, наперекір стихії, переборюючи труднощі, незважаючи ні на що. Ви тільки уявіть собі: щоб звести греблю і станцію, довелось пересунути 50 мільйонів кубометрів ґрунту. Якщо порівнювати забудову Каховської ГЕС з будівництвом світових пам'яток, то усього лише за 5 років «було побудовано» понад 10 єгипетських пірамід Хеопса.





Життя стрімко рухається вперед, і, здається, що не потрібно озиратися назад. Але це не так! Чому? Без минулого немає майбутнього.  Бібліотекарі міської бібліотеки №2 підготували краєзнавчі перегони «Нова Каховка від «А» до «Я». З учнями 6-А класу ЗОШ №10 пройшли шляхом тих, хто творив неповторну історію нашого міста. Багато що з неї вони повинні взяти за основу життя, адже щось з цього допоможе їм стати справжніми людьми, громадянами своєї країни.







«Нова Каховка – квітучий сад серед степів»: літературно-музичний архів для учнів ЗОШ №1 підготували працівники юнацької бібліотеки. Школярі зустрілися з творчими особистостями міста: поетами  Дарибоговим В.В., Левчук Л.О., Вітюніним В.І., народною майстринею Оксаною Ткачук, юним читачем бібліотеки, випускником цієї школи Романом Тимофієнком.  
Марія Федотова, провідний бібліотекар юнацької бібліотеки, принесла учням краєзнавчу літературу, оформивши книжковий куточок "Нова Каховка - місто краси".
Вона запропонувала учням прослухати історико-архівну інформацію про побудову міста, людей які його розбудовували, прикрашали, вшановували. 








Напередодні 68-ї річниці заснування міста Нова Каховка для учнів 2 та 3 класів бібліотекар Обривської сільської бібліотеки провела годину краєзнавства під назвою «Рідне місто моє».


Діти почули пізнавальну інформацію про Нову Каховку – справжню перлину Дніпра, де по-європейськи чисто і по-українськи зелено, про її історію,  архітектурні пам’ятки, про видатних земляків, які прославили місто на всю Україну та за її межами. 



Школярі декламували вірші письменників-краян, з цікавістю переглянули відео «Невідома Україна – Нова Каховка», відповідали на бліц-питання, грали в ігри «Чарівна паличка» та «Мальовниче місто».

Поетичний вернісаж  «Викохана  в  Таврії  перлина» провели бібліотекарі бібліотеки-філії №3 в  ЗОШ  №6 для учнів 10-А класу.



Бібліотекар Нагаєць І. О., розповіла дітям  про історію заснування і організацію  Літературного конкурсу на здобуття премії  імені А. П. Бахути в Новій Каховці, про переможців цього конкурсу у різних номінаціях, познайомила з віршами Дмитра Кириченка – переможця 2019 р. у номінації «Художня література – проза».


Запрошена на захід Надія Борисівна Єгорова  – переможниця цього конкурсу 2019 р. у номінації «Художня література – поезія», привітала присутніх поетичним словом та розповіла їм про свій життєвий шлях і творчий доробок.
Діти декламували вірші А. П. Бахути, цікавились планами творчості на майбутнє у Єгорової Л. Б..



Поетична атмосфера залишила незабутні враження у присутніх на заході та наповнила їх серця добром та любов'ю.

Немає коментарів:

Дописати коментар