четвер, 27 лютого 2020 р.

Від анексії Криму постраждали всі


В час гарячий полудневий
Виглядаю у вiконце:
Ясне небо, ясне море,
Яснi хмарки, ясне сонце.

Певно, се країна свiтла
Та злотистої блакитi,
Певно, тут не чули зроду,
Що бува негода в свiтi!
(Уривок з вірша «Тиша морська», Леся Українка)

Кримський півострів вже 6 років окупований російськими військовими. Чоботи російських солдат пройшлися не просто вулицями кримських міст і сіл, вони пройшли клаптиками нашого дитинства та юності.
До центральної бібліотеки завітали учні 11 класу Новокаховського ліцею на відео-репортаж «Як ми втратили Крим».
Бібліотекар Ісакова Є.Ю. розповіла, що Крим ─ унікальний регіон України, втрата якого призведе до культурного збідніння майбутніх поколінь. І ми втрачаємо цей величезний культурний пласт не лише на рівні масової свідомості та матеріальних пам’яток, але й на рівні майже буденного споживання.



У нашої з вами культури та історії відірвали величезний і надзвичайно важливий шматок. Кримську землю витоптували солдати багатьох армій: скіфської, грецької, монгольської, турецької, російської, британської, німецької. І кожен із цих чобіт залишив по собі слід. Саме Крим приносить в українську культуру елліністичну традицію, саме звідти до нас прийшло християнство, саме звідти на нашу культуру надзвичайний вплив справила держава кримських татар ─ Кримське ханство.



Потім перейшли до перегляду відео-репортажу «Як Росія захопила Крим?». Переглянути, який ви можете за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=x6Gy6C8fzdk


Насильницьке, протиправне, тимчасове захоплення Кримської автономії  вже на протязі кількох років дуже бентежить наш народ. І тому, у міській бібліотеці №2 зібрали читачів щоб провести прес-огляд “Крим, що пишуть про анексію в ЗМІ”. Під час прес-огляду читачі мали змогу подивитись останні новини про Крим  та виразити свою точку зору на події, що відбуваються зараз  у Криму. Дискусії відбулися дуже активно і цікаво .


У Райській сільській бібліотеці пройшла бесіда-діалог присвячена анексії Криму.



Немає коментарів:

Дописати коментар