середу, 19 лютого 2020 р.

Кібербезпека для учнів

18 лютого в Дніпрянський селищній бібліотеці з учнями 6 – А класу Дніпрянської загальноосвітньої школи був проведений круглий стіл на тему «Кібербезпека для учнів».

Цю тему на сьогоднішній день підіймають багато спеціалістів, б’ють тривогу педагоги, медики, психологи.
Питання, які підіймалися і розглядалися під час спілкування є актуальними для всіх, а школярів  - особливо. Залежність від Інтернету, спілкування в мережах робить учнів роздратованими, нездатними до аналізу інформації, вони легше піддаються маніпулюванню.

Учні переглянули відеофільми «Клиповое мышление. Удивительные факты» та «Розвивай мислення, емпатію» і дійшли висновку, що життя має бути наповнене приємними переглядами старих фільмів, які навчають життєвим ситуаціям і розвивають почуття, читанням книжок художньої літератури, фізичними вправами, заняттям любимими захопленнями, веденням особистих щоденників і, головне, – спілкуванням, дружбою в реальному житті, що робить людину повноцінно розвиненою.

Бібліотекар нагадала дітям, що з початку року стартував читацький  конкурс «Книгоманія 2020» серед учнів 6 та 7 класів. З презентацією прочитаних книжок виступила одна із учасниць конкурсу, учениця 6-А класу -  Мартюшева Вікторія. Дівчина поділилася з присутніми пригодницькими подіями твору, розповіла про героїв та свої емоції і переживання. Виступ сподобався всім і, загалом, захід був цікавий,  і як визначили діти, дуже необхідний.

Немає коментарів:

Дописати коментар