середу, 12 лютого 2020 р.

Краєзнавчий хіт-парад "Та тут, недалечко…"

Маленькі новокаховчани, вони ж жителі сонячної Херсонщини, завітавши до міської бібліотеки для дітей,  віртуально «бродили» унікальним Таврійським краєм  у пошуках різних дивовиж.
У нас,  дійсно,  надзвичайний край, бо тут, недалечко можна знайти все:  і гори,  і озера, і моря, і острови, і ріки, і рідкісні рослини, і ковилові степи, і екзотичних тварин… І, навіть, найбільша пустеля Європи – тут, недалечко…
До краєзнавчого хід-параду потрапили 11-метровий сонячний годинник, який одночасно є і пам'ятником  філантропу Джону Говарду; один з найстаріших маяків, який занесений до переліку об’єктів ЮНЕСКО;  найдовший міст України, і один з найдовших Європи - Антонівський міст; новокаховські будинки «у вишиванках».



А ще діти  дізналися історію чорних плит біля одного з найкрасивіших соборів Херсону – Катерининського та що приховують херсонські катакомби.
Звідки взялося Лемурійське озеро? Чим приваблює вчених і природолюбців острів Джарилгач? Де знаходиться місце, яке туристи називають Херсонським Гранд-Каньйоном? Що саме місцеві жителі називають «кучугурами»? Яке дивовижне місце занесене до 7 чудес України? І чому Нову Каховку називають містом тисячі джерел?




Маленьким краєзнавцям було цікаво!

Немає коментарів:

Дописати коментар