четвер, 27 лютого 2020 р.

Бібліотечна лоція

- Як, прийшовши до бібліотеки, знайти потрібну тобі книжку? «Так, можна зайти до інтернету, пошукати там автора…»
- Так не в інтернеті, а тут, у бібліотеці?
І тут усі почали знизувати плечима…  Так розпочинався у міській бібліотеці для дітей бібліотечний урок «Твої орієнтири у виборі книг» для учнів 5-Б класу гімназії. 
Вперше читачі дізналися, що то за «картонки з буквами», які стоять серед книг. Так вони познайомились із роздільниками.



У процесі знайомства зробили висновок (самі!), що стоять вони у алфавітному порядку. А ще можна знайти потрібну книжку, «заглянувши»  за роздільник із назвою країни.
Підняли голови вгору, щоб прочитати, де і чому стоять казки та з’ясували, що книжки можна ( і потрібно) взяти з книжкової виставки.



Звичайно ж, познайомились зі змістом тієї безлічі дерев’яних кишеньок, якими наповнений абетковий та систематичний каталог бібліотеки.
Спробували виконати практичне завдання з пошуку книг у фонді тільки за прізвищем автора. Впоралися!
Добре, що бібліотека дає можливість своїм читачам скористатися її скарбами у відкритому доступі до фонду, на книжкових виставках і тематичних поличках, а також каталогів і картотек. Саме відкритий доступ дає можливість зробити читання різноманітним та різностороннім. Закріпили  діти отримані знання мозковим штурмом і, звичайно, не оминули ще раз правила поводження з книгою. 


Бібліотечні фахівці завжди допоможуть своїм читачам підібрати необхідну літературу, а такого типу бібліотечні лоції спростять їм можливість орієнтуватися у книжковому фонді.

Немає коментарів:

Дописати коментар