понеділок, 3 лютого 2020 р.

Побачення з талантом

«Дарувати комусь радість – це ж і самому радість! І може, це найбільша радість на світі… І якщо ти можеш подарувати комусь несподівану радість – даруй не вагаючись!» - так казав відомий український письменник В.Нестайко. У цьому році Всеволоду Зіновійовичу виповнилося б 90 років. Саме з цієї нагоди  бібліотекарі дитячого відділу міської бібліотеки №2 провели захід для учнів 5-В класу ЗОШ №10, присвячений улюбленому у всьому світі дитячому письменнику, який писав не тільки повчально, а й цікаво і весело.



Здається, він говорив тими самими словами, що й сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його творів не можна випустити з рук, не дочитавши до кінця. Всі його історії стверджують добро, чесність, відкритість і засуджують зло, малодушність, заздрість. Всеволод Нестайко не так давно покинув земне життя, але таку талановиту людину ніколи не зможуть забути, адже його книжками зачитуються мільйони дітей, і якби зібрати воєдино всю їхню до нього любов – вона осяяла б всю Україну... Не даремно його називають “Сонячний класик”.


Діти мали змогу переглянути слайд-презентацію про його життєвий та творчий шлях, ознайомитися з творами митця за допомогою книжкової виставки «Сонячний класик», де були представлені книги різних видавництв і різних років видання, що є у фондах бібліотеки.




Розділившись на дві команди, клас позмагався за звання «Кращі знавці твору», взявши участь у читацьких перегонах «Супер-читач». А так як у центрі Нестайкових пригод завжди справжня дружба, то командам було запропоновано скласти мудрі прислів'я про дружбу. З цим завданням діти дуже гарно впоралися.

Бібліотекарі Днііпрянської загальноосвітньої школи Горєва Д.В. та Дніпрянської селищної бібліотеки Кузнєцова О.Г. підготували та провели для учнів 4 – х класів літературну подорож "В гості до Всеволода Нестайка" (взяли участь класоводи Махотіна А.В. та Федотова С.П.)



Запрошені ознайомилися з біографією В.Нестайка, почувши розповідь про життя, творчість і книги, а також, переглянувши документальні кадри та фотографії минулих років.



Діти переглянули відео про творчість та людські відносини письменника в сім’ї, на роботі, у спілкуванні з читачами. У документальних кадрах спогадами про Всеволода Нестайка поділилася його донька, люди, з якими він працював в видавництвах – перекладачі, художники, письменниця Л.Костенко та інші Діти із задоволенням переглянули уривок з фільму «Тореадори з Васюківки», були ознайомлені з літературними творами книжкової полички «Талант із народу».
Захід сподобався всім. Для себе читачі відкрили чудового дитячого автора сонячних творів – Всеволода Нестайка.

Обривська бібліотека провела літературну мандрівку по творах Всеволода Нестайка.
Разом з бібліотекарем діти поринули в подорож по сторінках книг  українського письменника і казкаря. Бібліотекар познайомила школярів з біографією та творчими здобутками письменника. Також діти взяли участь у літературній грі «З якого твору цей уривок?», у вікторині «Нестайко - читайко», інсценізували уривок твору та колективно намалювали героя книги «Дивовижні пригоди в лісовій школі» - Грайлика.




Захід підняв настрій дітям на увесь день.


Немає коментарів:

Дописати коментар