понеділок, 24 лютого 2020 р.

Рідна мова – душі джерело

19 і 21 лютого  шестикласники гімназії (6-А та 6-В класи) були учасниками мовного тюнінгу: «Рідна мова – душі джерело», що проходив у міській бібліотеці для дітей.

З дітьми говорили  в ці дні про  мови світу, адже сьогодні 2500 із них знаходяться у стадії зникнення. Мовою бікья розмовляє єдина 87-річна жінка, носіїв лівонської залишилось всього 200 чоловік. Мова – найбільший скарб, одне з багатьох див створених людьми. Вона відзеркалює душу народу, його історію.
Тож, шестикласники «тюнінгували» свою, рідну – українську: пояснювали фразеологізми, збирали розсипані букви у слова, розгадували метаграми, перекладали українською сучасні  юнацькі жаргони, слухали українську пісню, українську поезію, сміялися з «Кухлика» Павла Глазового, бо ніхто не захотів мати ту біду, що має корова у цій гуморесці.





А ще діти влаштували особливий флешмоб «Я обираю українську!» Яка вона, наша мова? Все у дитячих серцях і на сердечках, якими вони прикрасили прапор України.

Завершився Флешмобом до Дня рідної мови від маленьких читачів міської бібліотеки для дітей і бібліотечний урок «Книги добрі і цікаві, книги мудрі і яскраві».

З найкращими книгами українських і всесвітньовідомих авторів знайомилися діти на ньому. А заодно вчилися орієнтуватися серед безмежних книжкових просторів. Як вибрати саме ту?
Це легко! Потрібно лише відповісти собі на запитання «Хто я?» і потрібна книжка знайде тебе сама.
Для тих, хто ставить дуже багато запитань – енциклопедії та довідники.
Кумедні для тих, хто любить пореготати.
Пригодницькі і детективи – для любителів розгадувати таємниці і тих, хто не всидить на місці.
А ще діти пограли в різні інтелектуальні ігри, щоб краще зрозуміти власні інтереси, знання та захоплення.


Малі відвідувачі один в один як книги про які говорили;) Добрі і цікаві, мудрі і яскраві! А ще – бешкетливі, непосидючі і грайливі!
А далі – кожен вибрав собі українську книжку до смаку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар