пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Гідність. Єдність. Свобода


 20 лютого день жалоби та пам’яті Небесної сотні. До міської бібліотеки №2 на патріотичну годину «Гідність. Єдність. Свобода» прийшли учні 11 класу ЗОШ №10 та студенти НКПТ.


  Зустріч була присвячена пам'яті людей, які розкрили нам очі, які змусили нас подивитися на життя зовсім по іншому, і які своїм прикладом показали, як треба сьогодні відстоювати незалежність, любити Україну та свій народ. Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості.



   В гості до бібліотеки завітали: Самборський Павло Геннадійович (молодший сержант), Міцель Сергій Володимирович (офіцер ЗСУ), Нечеса Михайло Миколайович (старший солдат і директор муніципальної охорони),  всі вони входять в організацію “Біла стріла” та були свідками та учасниками всіх цих подій. Вони розповіли про  Революцію Гідності, Героїв Небесної Сотні та про війну на Україні.
  Захід змусив задуматися кожного, що  гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. Ми віримо у світле, щасливе майбутнє України. Від кожного з нас залежить, в який бік хитнуться терези долі України. Тому, кладімо часточку свого серця, своєї душі, своїх умінь на бік правди і світла.


Урок мужності «Героям Небесної Сотні» з використанням сучасних поезій, пісень, відеосюжетів, приурочених до 6-ої річниці пам'яті Героїв Небесної Сотні підготували бібліотекарі юнацької бібліотеки. 



Цю історичну годину  провели з  метою висвітлення подій 2014 року, усвідомлення героїчних дій співвітчизників та виховання патріотичних почуттів, вшанування пам’яті загиблих Людей, які творили новітню історію України. Ми не маємо права  забути морозні дні 2013 – 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті.
Небесна Сотня – то в серцях вогонь.
Він гаряче палав за Україну.
Віднині тихим співом заспокой
Ти, земле рідная, свою дитину.

В смиреннім мовчанні і тиші годину
Припадемо, Українці, на збиті коліна.
За долю хорошу, повернення сина,
Помолимось Богу за мир в Україні.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар