вівторок, 29 червня 2021 р.

Конституція країни дитинства

 З нагоди дня Конституції України  у бібліотеках Новокаховської ЦБС відбулися заходи.

   У дитячому відділі міської бібліотеки №2 пройшов захід  правовий колаж «Конституція країни дитинства».

Діти взяли участь у цікавих вікторинах, збирали пазли із зображенням державних і народних символів України та добре впоралися з музикальним завданням – треба було визначити на честь якої країни звучить той чи інший гімн. Ділилися своїми думками  стосовно порушень, які були вчинені проти улюблених казкових героїв. Дівчатка поділилися своїм розумінням важливості Конституції, що захищає права дітей та дорослих, розмістивши на плакаті парасольку, яка символізує головні, на їхню думку, права. А у вигляді дощових краплинок – обов’язки. Не дивуйтесь – все логічно. Просто парасолька і дощик завжди разом, як права і обов’язки нерозривно пов’язані. 



До речі, за переліком прав і свобод та за їхнім змістом Конституція України належить до найдемократичніших і найбільш гуманістичних (тобто людяних) конституцій світу.














Помічниками були волонтериБараболя Поліна і Брагіна Ангеліна. Бібліотекарі дякують усім дівчаткам за активну життєву позицію і любов до книги!

В кінці зустрічі присутні дружно скористалися ще одним своїм невід’ємним правом на... Було смачно й весело!

 

Дніпрянська шкільна бібліотека за участі Дніпрянської сільської бібліотеки підготували віртуальну виставку: «Конституція України: «Від гетьмана до президента».

https://www.youtube.com/watch?v=8P08nyVEfuI

Немає коментарів:

Дописати коментар