середу, 30 червня 2021 р.

Людина доброї душі


                                   Поезія не ходить по землі

Тому вона ніколи не вмирає,

Бо дух її до сонця посилає

На світлому високому крилі. 

03 липня 2021 року виповнюється 90 років з дня народження  Вікторії Іванівни Смолій, новокаховської поетеси. Вже 10 років, як нема Вікторії Іванівни з нами, але вона продовжує жити в своїх віршах, які залишила для нащадків.

Вірші Вікторії Іванівни друкувались у місцевій та обласних газетах, колективних збірках новокаховських поетів «Передчуття»(1994 р.), «Родники надежд» (2006 р.), «Подруги осени» (2007 р.), «Страна Любви» (2008 р.), «В созвездьях строк» (2009 р.).

 У 2001 році, до 50-річчя міста Нова Каховка, вийшла перша авторська поетична збірка «Добрий день, Нова Каховко !». У 2007 році вийшла  друга збірка її віршів «Тебе, мой город, посвящаю! ».

 У 1996 році була однією із організаторів при міській бібліотеці № 2 літературного клубу «Лік». Скільки душі вона в нього вклала про це може розповісти альбом клубу «Лік», який дбайливо зберігається в міській бібліотеці №2.  Безліч засідань, цікавих зустрічей. Тема бібліотек для Вікторії Іванівни була дуже близька. 

Бібліотекарі–це світочі землі

Вони в душі людській засвічують вогні,

Той вогник, що в душі від книг іскриться,

Нам осяває і серця ,і лиця…

У своїх віршах поетеса боролася з байдужістю, жорстокосердістю, підлістю та іншими людськими вадами, підіймала теми любові і патріотизму.

Світла пам'ять про Вікторію Іванівну Смолій не згасне в наших серцях, особливо у тих, кому випало щастя особисто її знати, як професіонала, як людину доброї душі.

Відео-презентацію «Людина доброї душі» можна переглянути за посиланням:

https://youtu.be/vjnUI-oZTQY


Немає коментарів:

Дописати коментар