четвер, 24 червня 2021 р.

«Степ» - читаємо найкраще»

  «Літературно-мистецький альманах «Степ» - своєрідний художньо-публіцистичний літопис нашого сьогодення, адресований вчителям, студентам, учням, літераторам, мовникам, історикам, краєзнавцям. Це видання насичене, змістовне, у нього увійшли багато прозових і поетичних новинок з сучасного літературного процесу»,

Коли далекого 1886 року вийшов у світ перший у Херсоні белетристичний збірник з промовистою назвою “Степ” і мрія про наступні числа цього видання виявилась примарною, ні його редактор Дмитро Маркович, ні співавтори, певно ж, навіть не сподівались, що мине трохи більше століття — і їхнє творче дітище таки відродиться та ще й у новому форматі зразка 1991 року, разом з проголошенням незалежності України.

І ось уже минає 135 років з дня заснування альманаху «Степ»

В Історії Херсонщини альманах став своєрідним смолоскипом, який висвітлює літературно-мистецьке життя нашого краю протягом значного відрізку часу, на якому одна одну змінили декілька епох. Нові доробки краян-літерарурознавців, істориків, поетів, прозаїків, піснярів, бібліографів засвідчують безперервність літературно-мистецького життя нашого краю, його творче зростання.

Відео-презентацію «Степ» - читаємо найкраще» можна переглянути за посиланням:

https://youtu.be/QG-pPyjMWNM

Немає коментарів:

Дописати коментар