пʼятницю, 11 червня 2021 р.

День МОРОЗИВА.

       І знову гарний настрій та позитивні емоції подарувала зустріч маленьких читачів 10 червня у Всесвітній день морозива в міській бібліотеці №2.

Його святкують саме цього дня, бо збереглися дані, що саме з 10 червня морозиво стало продаватися в масовому порядку.

Бібліотекар дитячого відділу Петрова Н.М. підготувала  незвичайні та цікаві факти із життя улюбленого всіма десерту. Інформація про те, що морозиво дуже корисне, бо містить повноцінні молочні білки, пов’язані з фосфором і кальцієм, а також вітаміни А, В, С, Е та чудово знімає стрес дуже сподобалась дітям. Доктор Алан Хірш, засновник дослідницького фонду Smell & Taste Treatment навіть запропонував особливості характеру визначити по вподобаннях сорту морозива. 

Далі трохи пофантазували і намалювали морозива крейдою на асфальті, а потім ще й сплели з бісеру смаколики на свій смак. До речі, хлопці це роблять не гірше за дівчат. Володимир Галдун, наприклад, вже має досвід у цій справі. Цим видом рукоділля хлопчика зацікавив його дідусь, який має власну колекцію різноманітних виробів з бісеру.








Найсмачніший день у бібліотеці завершився солодким ласуванням. У таку спеку чим не нагорода?


Немає коментарів:

Дописати коментар