середу, 16 червня 2021 р.

Книжна тусівка: Літо з книгою – 2021

     13 червня у відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів на пікнік серед книжок, а вірніше – Книжну тусівку «Літо з книгою – 2021» до міської бібліотеки для дітей та юнацтва знову прийшли бібліотечні волонтери і, є надія, майбутні волонтери також, дівчатка – учні 5-6 класів.



«Пікнікова галявинка» розташувалася поряд із книжковою виставкою з літературою для літніх читань за шкільною програмою. А як же читали і читають гості? Насправді – дуже добре! Тут же аж троє відмінників зразу сиділо!   Діти із задоволенням пограли у жартівливі та пізнавальні вікторини, з запитаннями яких дівчата впоралися легко (хоча, не всі вони були легенькими, не зважаючи на літо).

Дуже жваво пройшла гра-естафера «Передай далі»  (дівчата, відповідаючи на питання, «раптом» бачили підказки, які лежали прямо перед ними, і з радістю показували відповідну книжку)







Насміялися разом під час гри «Показуха» і мали одночасну нагоду познайомитися із величезним морем українських фразеологізмів та книжками, які має бібліотека (тут вони шукали, що ж значить у народі вислів «прикусити язика»). А так виглядають у дитячій пантомімі  народні вислови «замилювати очі», «водити за носа» та «відірвати голову» (дівчатка зізнаються, що інколи чують таке і вдома, і в школі, а виглядає це саме так – жарт, звичайно).

Цікавим завданням було розгадати  «Літературні анаграми». Усі слова дівчата склали вірно, хоча невеличкі труднощі викликало у них прізвище  Агнії Барто (зрозуміло, про зайчика та ведмедика з «нашою Танею» вони вчили вже дуже давно).

І, на самкінець, запитали у всезнайчиків, що є для них КНИГА? Книга – це мудрість, це – знання, це – друг. А ніхто й не сумнівалися, адже відмінниками без книги не стають. Дівчатка тішилися спілкуванням, пригощалися солоденьким та ще раз передивилися книги на виставці (книжки по програмі літніх читань вони беруть ще з початку канікул). 

Такою ось і видалася КНИЖНА ТУСІВКА!


Немає коментарів:

Дописати коментар