четвер, 10 червня 2021 р.

Літературний навігатор «Українець – українцям»

 «Василь Шкляр розвиває, ущільнює романну канву

в такий спосіб, неначе знімає кіно, в якому наявне

авантюрне, психологічне й містичне начало…»

                                                                                  Ярослава Голобородько 


  Його називають «батьком українського бестселера». Кожен його роман отримує епітет як не «культовий», то «скандальний». Кожен його вислів розбирають на цитати, а кожен вчинок обговорюють ще багато років по тому...

Успіх його романів приголомшливий: відзнаки, премії, гран-прі, постійні перевидання, переклади іноземними мовами.

     Василь Миколайович Шкляр − один з найвідоміших, читаних і «містичних» сучасних українських письменників, «батько українського бестселера». Його біографія сповнена пригод і романтики –які він переносить на сторінки своїх книг…

     Він є лауреатом багатьох премій у царині літератури: «Золоте перо», «Золоті письменники України», «Спіраль століть», Національної премії імені Тараса Шевченка, і це – ще не повний перелік. У 2012 році він увійшов до списку ТОП-30 письменників, що є найуспішнішими в Україні за версією журналу «Фокус».

     Літературний критик Я. Голобородько називає Василя Шкляра літературним вікінгом, який не боїться образно-художніх стихій, і зазначає, що українське кіно можна розвивати саме на матеріалі романів письменника.

     З нагоди 70-річчя славнозвісного письменника-ювіляра Новокаховська міська центральна бібліотека підготувала літературний навігатор «Українець українцям», де представлена його життєдіяльність та творча спадщина, які культивують  найкращі риси  української ментальності.

     Стань справжнім українцем! Познайомся творами В. М. Шкляра!



Немає коментарів:

Дописати коментар