четвер, 28 січня 2021 р.

Чарівні казки Е.Т.А.Гофмана

         Знаменитий німецький романтик Ернст Теодор Амадей Гофман народився 24 січня 1776 року в Кенігсберзі.

Гофман мав універсальні здібності в різних сферах мистецтва. Він був автором першої німецької романтичної опери, диригентом, професійним музичним критиком, театральним декоратором, письменником, музикантом, блискучим юристом, графіком. Дивовижно не те, як різноманітні здібності могла уособлювати одна людина, а як у кожній галузі Гофман виявляв високий професіоналізм.

У німецькому романтизмі не було митця більш складного й суперечливого і, разом з тим, більш своєрідного й самобутнього, ніж Гофман. Міська бібліотека №2 підготувала  відео для перегляду:

https://youtu.be/uTTyymky1Sk

Серед усього різноманіття творчого доробку Е.Т.А.Гофмана, ми приділемо увагу казковим повістям, де герої долають зло в союзі з чарівними силами, де залишається віра в торжество добра і справедливості. Дотепність і моральний зміст цих чарівних казок є зрозумілими і  цікавими як для дорослих, так і для дітей середнього та старшого віку.

З    гадайте казки «Лускунчик і Мишачий король», «Крихітка Цахес на прізвисько Цинобер», «Золотий горнець» та відповідайте на питання вікторин, підготовлених бібліотекарями міської бібліотеки №2.

Вікторини: 

Лускунчик і Мишачий король

https://forms.gle/AgXyVVfX8spEmULM9

Крихітка Цахес, на прізвисько Цинобер

https://forms.gle/qVpne9xLyH5pz7oG7

Золотий горнець

https://forms.gle/TgtrANpPfDWR1Rcc9

Немає коментарів:

Дописати коментар