вівторок, 19 січня 2021 р.

Бібліографічний огляд літератури для молоді

Хороша книга, як хороше суспільство. Просвіщає, ушляхетнює почуття і звичаї.

 Н. Пірогов

 

Юнацький сектор  дитячо-юнацької бібліотеки запрошує молодь до читання цікавих книг, які надійшли до бібліотеки за державною програмою "Українська книга"

10 успішних українських брендів-/Куратор проекту Оксана Карпюк-Брустурів: Дискурсус, 2017.-192 с.

 «10 успішних українських брендів» — книжка про найкращі компанії й організації України, які задають ритм у своїх сферах. Це щирі й натхненні історії створення власного бізнесу чи ініціативи. Історії про самовіддачу, про помилки й успіх, про тяжку, але натхненну працю.

Бжезінський З. Велика шахівниця. Американська першість та її геостратегічні імперативи. /Збігнєв Бжезінський: пер. з англ. О.Фешовець.-Х. «Ранок», 2018.- 288 с.

«Велика шахівниця» - одна з найбільш резонансних книжок ХХ століття, яка й дотепер притягує неослабний інтерес усіх, кого цікавлять складні політичні процеси на земній кулі. Куди рухаються у своїй міжнародній політиці найбільші держави світу?  Якою може бути доля планети за того чи іншого перебігу подій? 

Лі Куан Ю. Роздуми  великого лідера про майбутнє Китаю, США та світу. Інтервю та добірки підготовлені Г. Елісон, Р.Д.Беквілл, Е. Вайн: пер. З англ. О.Лобастової.-К.: Група КМ-БУКС, 2018.-224 с.

Лі Куан Ю – один із найвидатніших сучасних  геополітологів і стратегів, засновник  Сингапуру, крихітного міста-держави, яке під проводом свого харизматичного лідера перетворилося з колоніального порту на квітучий азійський мегаполіс, ділиться власним баченням найближчого майбутнього таких провідних гравців світової політики, як США і Китай, розмірковує над майбутнім Індії й інших країн, дає відповіді на майбутнім Індії й інших країн. Дає відповіді на пекучі питання стосовно ісламського тероризму, світової геополітики, глобалізації та  демократії

Черчілль В. Саврола. Роман / Вінстон Черчілль :пер з англ. В.Носенка.-К.: вид-во Жупанського. -2017.-240 с. – (Серія «Лауреати Нобелівської премії»)

Удостоєний звання Лауреата Нобелівської премії 1953 року «За неперевершеність    історичного й біографічного опису, за блискуче ораторське мистецтво, за допомогою якого відстоювалися найвищі людські цінності»

Вінстон Черчілль відкрився для українського читача з вельми несподіваного боку - ще з радянських часів за ним міцно закріпилося реноме могутнього стовпа британської колоніальної імперії, поборника всього що в  розумінні комунізованих націй пов’язувалося з демократією і прагненням народів до свободи, такого собі герольда холодної війни. Але своїм твором «Саврола» автор, напевно, подивує всіх, хто цікавиться його величезною літературною спадщиною, адже дотепер його знали як яскравого публіциста  й мемуариста

Ремарк Е.М. Три товариші/ Еріх Марія Ремарк: пер. Д.Радієнко – Харків: Фоліо, 2007. – 430 с.

Творчість Ремарка – визначне художнє надбання світової літератури. Він один з найпопулярніших німецьких письменників, творець ліричного роману.  Перший період творчості Ремарка – романи про «втрачене покоління», тобто про молодих людей,чиї ідеали було знищено війною: «На Західному фронті без змін»,  «Повернення», «Три товариші» , що становлять своєрідну трилогію. Це – зразки ліричної прози; в них оповідь ведеться від першої особи – головного героя, який рисами характеру і внутрішнім світом нагадує самого автора. Ремарк писав про те, що спостерігав, переживав, відчував.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар