вівторок, 26 січня 2021 р.

Зустріч з Казкою

         Чи любите Ви казки? Казки – це добро та милосердя, скарбниця людяності та мудрості.

Нашу планету населяють багато народів. І де б  не жив народ – з ним живуть його казки.

У казках висміюють злих і жадібних людей, але прославляють сміливих, справедливих, добрих.

У цьому році німецькому казкарю Е.Т.А. Гофману  виповнюється 245 років від дня народження. Чарівники народжуються де і коли захочеться. Ернест Теодор Амадей Гофман зявився на світ у славетному місті Кенісберзі.

І ось юнак, який з самого раннього дитинства більш за все на світі любив музику, грав на фортепіано, скрипці, органі; співав, малював – працював чиновником у судових установах.

Але доля, подарувавши йому натхнення і, давши йому до рук пера надихнула його на створення казок: «Золотий горщік», «Лускунчик та Мишачий король», «Крихітка Цахес» тощо.

Працівники міської бібліотеки №3 підготували мульт-годину «Золотий горщик казок». Бібліотекарі розповіли своїм маленьким користувачам про казки написані Гофманом. Особливу увагу дітей бібліотекарі звернули на казку «Лускунчик та Мишачий король», зачитуючи вголос уривки.

До знайомства з казками долучилися і вихованці дитячого садка «Івонька». Вони не тільки уважно слухали, але й з цікавістю переглядали книжечки, які їм були до вподоби.  

Міська бібліотека №2 підготувала  онлайн-вікторину  "Чарівні казки Гофмана".

Герої казок Е. Т. А. Гофмана долають зло в союзі з чарівними силами, де залишається віра в торжество добра і справедливості. Дотепність і моральний зміст цих чарівних казок є зрозумілими і  цікавими як для дорослих, так і для дітей середнього та старшого віку.

Згадайте казки «Лускунчик і Мишачий король», «Крихітка Цахес на прізвисько Цинобер», «Золотий горнець» та відповідайте на питання  вікторин за посиланнями.

Лускунчик і Мишачий король

https://forms.gle/AgXyVVfX8spEmULM9

 Крихітка Цахес, на прізвисько Цинобер

https://forms.gle/qVpne9xLyH5pz7oG7

Золотий горнець

https://forms.gle/TgtrANpPfDWR1Rcc9

  


 

  


Немає коментарів:

Дописати коментар