середу, 30 січня 2019 р.

Drink-break «Гаррі Потер запрошує» (Вікторина за мотивами книги)

Вчора у міській бібліотеці для дітей відбулося засідання клубу «Книгочитограйка» і було воно присвячене загадковому хлопчику  - Гаррі Потерру. Більше двадцяти років читають ці захоплюючі пригоди діти з  різних куточків світу. Не стали винятком і читачі дитячої.



Першу книгу про пошуки філософського камня і про тимчасову перемогу Гаррі над Лордом Волдемортом прочитали всі бібліотечні  «потерромани».
Історія описує події у Школі Чарів і Чаклунства Гоґвортс, де його найкращими друзями є чарівники Рон Візлі і Герміона Ґрейнджер. Його найцікавішою особистою прикметою є шрам у вигляді блискавки на лобі, який з'явився, коли Темний Лорд Волдеморт спробував вбити Гаррі ще малям, застосувавши закляття смерті.



Дівчатка спробували себе у ролі Герміони. Саме ця відмінниця зналася на уроках зелеваріння і усіляких загадкових перетворень. Зілля їм замінили лікарські трави: ромашка, солодка, липа, глід. Вони вчились розрізняти їх по запаху і кольору. А коли у тебе у руці чарівна паличка, то все може статися!
Можна, навіть,  визвати чарівних істот із загадкового лісу. І це могли зробити ті, хто прочитав книгу Джоан Роулінг і відповів на запитання вікторини.


Немає коментарів:

Дописати коментар