середу, 30 січня 2019 р.

Бібліовізит: презентація нової книги про рідне місто

Минулого тижня міська бібліотека для дітей отримала  прекрасне доповнення до свого книжкового фонду краєзнавчої літератури книгу «Кам’яні вишиванки Нової Каховки».


Створена  вона у рамках реалізації проекту «Кам’яні вишиванки Нової Каховки – патріотичний меседж з минулого молоді сьогодення». 
Дизайн та друк здійснило видавництво «Наддніпряночка». Видання побачило світ завдяки сприяння та підтримки Українського культурного фонду. 
«Кам’яні вишиванки Нової Каховки» - це книга-альбом. Розповість вона вам про становлення нашого рідного міста та його унікальну особливість – архітектурні панно, якими прикрашені будинки історичної частини Нової Каховки. У 1958 році на Всесвітньому симпозіумі архітекторів, що проходив у Москві, наше молоде місто отримало високу оцінку та поетичну назву – «Місто з лебединої пісні». Про тих талановитих зодчих, хто залишив нам його у спадок, і розповідає нове видання. А ще сторінки книги прикрашають прекрасні фотографії міста, де представлені орнаментальні панно художника-монументаліста Григора Довженка.    



Ви можете не тільки роздивитися їх ближче (можливо, побачити вперше), а і прочитати символіку того орнаменту, який вплетений у зображення на стінах будинків новокаховців.
Саме про це розповіли 29 січня бібліотекарі міської бібліотеки для дітей дев’ятикласникам (слухали 25 юних містян) під час бібліовізиту  до Новокаховської   гімназії. 



Книга розпочала своє «життя» у місті. Побажаємо їй щасливої долі та великої кількості зацікавлених читачів!

Немає коментарів:

Дописати коментар