середу, 30 січня 2019 р.

Літературна тусівка: «Догіпедія,або жив-був пес».

Бібліотекарі молодшого відділу міської бібліотеки для дітей кілька днів зустрічалися на  літературній тусівці: «Догіпедія, або жив-був пес» з учнями 2-А, 1-Г, 2-В, 3-В,1-Б класів школи-гімназії, аби розповісти їм про братів наших менших – собак. Сама ідея була придбана на «Бібліокре@тиві-2018» - конкурсі бібліотечних інноваційних ідей.


Важко знайти таку людину, яка не зустрічала у своєму житті собаку. У когось вони живуть вдома і вся родина від цього щаслива. А хтось тільки бажає завести собі чотирилапого друга.
За допомогою електронної презентації бібліотекарі розповіли дітям про дуже великих собак, які потребують багато їжі, вільного місця і великої уваги господаря. Це – мастиф Айкама Зорба, який важить 155кг! Сюди потрапив ірландський вовкодав, сенбернар та леобергер. Ці собаки вразили хлопчаків, а от декоративні собачки: болонка, пекінес ,пудель, йорк та інші маленькі породи сподобались більше дівчаткам.


Собаки це не тільки наші друзі, а і помічники. Білка і Стрілка, Лайка –  відомі космонавти, пес на ім’я Рекс був нагороджений орденом у роки Другої світової війни і взяв участь у параді Перемоги. Сенбернар Баррі – рятував людей у горах, а героїчний Балто привіз маленьким діточкам сироватку від загрозливої хвороби. Діти не тільки слухали, а і брали участь у літературній вікторині, і за вірну відповідь отримували медаль у вигляді цукрової кісточки . 


А щоб маленькі читачі змогли більше довідатись про собак бібліотекарі підготували книжкову виставку «Догіпедія, або як дружити з собакою».



Після цих зустрічей книга Міхаїла Яснова «Життя видатних тварин» стала дуже популярною. На абонементі утворилась черга. А от першокласникам більше сподобались «Казки і історії» Сутєєва В.Г. 


Кожен знайшов собі книгу до душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар