пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Презентація книги «Кам’яні вишиванки Нової Каховки»

24 січня 2019 року в приміщенні гуртожитку ПТУ № 14 відбулась презентація книги «Кам’яні вишиванки Нової Каховки». Книга-альбом вийшла друком у херсонському видавництві «Наддніпряночка» за сприяння та підтримки Українського культурного фонду в рамках реалізації проекту “Кам’яні вишиванки Нової Каховки — патріотичний меседж із минулого молоді сучасності”. Видання розраховане на широке коло читачів, а також буде цікаве архітекторам, художникам та всім, хто прагне знати історією рідного краю.



Учні, в кількості 57 чоловік, ознайомились з основними розділами книги, дізнались імена людей завдяки яким місто набувало досконалого та чудового вигляду та, завдяки слайд- презентації, роздивились неповторні орнаментальні панно, якими прикрашені фасади дитячих садків, шкіл та двоповерхових житлових будинків у старій частині міста. У цих панно переважають вибагливі рослинні орнаменти, в яких  простежується зв’язок з мистецтвом українського модерну та народною вишивкою: різноманітні квіти, виноград, колоски пшениці, вазони, куманці, тощо. 



Молодь, що приїхала на навчання до Нової Каховки з різних куточків Херсонщини, наочно побачила що у наш час спадщина школи бойчукістів збирається по крупицях мистецтвознавцями. Тому і нам необхідно зберегти цю красу в місті, бо стара частина Нової Каховки - це практично «музей під відкритим небом».


Немає коментарів:

Дописати коментар