середу, 16 січня 2019 р.

Аукціон для юних ерудитів

На інтелектуально-пізнавальний конкурс «Аукціон знань» по темі «Метали і планети» до міської бібліотеки для дітей були запрошені юні ерудити Новокаховської гімназії.



 Сьогодні відомо багато металів і сплавів на їхній основі. Але металами, відомими здавна, є золото, срібло, мідь, олово, свинець, ртуть і залізо. 
Бібліотекарі молодшого відділу підготували для учнів 4-Б і 4-В класів цікаву інформацію про ці метали «чудесної сімки» та «сім небесних тіл», які можна бачити на небі неозброєним оком: Сонце, Місяць та Меркурій, Венеру, Марс, Юпітер і Сатурн. Стародавні люди вважали, що метали утворюються в надрах Землі під дією випромінювання небесних тіл. Тому кожен із відомих на той час металів вони пов’язували з небесним тілом, яких тоді теж було відомо лише сім. 



На Аукціоні були завдання за темою першої і другої складності. Діти показали свої знання, ерудицію. За кожну вірну відповідь  вони заробляли «таланти». (Талант - це срібна монета, що мала ходіння в античну епоху).
Торги закінчились, всі запитання вичерпані. Учасники аукціону придбали для себе нові знання. Бібліотекарі побажали дітям примножувати свої знання, читати більше книжок і розширювати свій кругозір.




Немає коментарів:

Дописати коментар