пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Вечір-елегія «В лабіринтах розуму і сили»

У міській юнацькій  бібліотеці відбувся літературний вечір-елегія «В лабіринтах розуму і сили», присвячений 80-річчю поета-земляка Анатолія Павловича Бахути. 


На вечір запросили поета, журналіста, члена Національної Спілки письменників України, голову Спілки письменників Херсонщини Олександра Петровича Гунько та студентів першокурсників НВПУ. 


Бібліотекарі організовуючи захід, мали на меті популяризацію поезії Анатолія Бахути.

…Я щупав атом, сіяв зерна,
Чув тріск мечів і трепіт нень,
Спасибі Вам, одвічна Земле,
Що народили і мене.
А Бахута «Вдячність»

Працівники бібліотеки для своїх читачів підготували книжкову виставку епіграфом до якої стали рядки поета »Спасибі Вам, одвічна Земле, що народили і мене», плакат з портретом «Щасливі ми: в нас є майбутнє!» і цитатами з поетичних творів Анатолія Павловича. 

…Щасливі ми: в нас є майбутнє!
Велике. Радісне. Могутнє.
Прекрасний це орієнтир!
Він кличе йти, іти, іти!
А.Бахута. «Ода рухові»

Бібліотекарі розповіли про життєвий та творчий шлях ювіляра – поета, журналіста Анатолія Бахуту, презентувавши книжкову виставку на честь поета. 
Книги про поета ювіляра презентував його товариш, колишній співробітник по перу в редакції газети «Нова Каховка» Олександр Гунько: «На вулиці генія», «Памятайте мене, як себе». Він розповів цікаві факти з біографії поета. 




Дівчата – учениці училища декламували уривки з віршованих творів. Дуже сучасні і актуальні рядки поезії Анатолія Бахути, написані автором в середині 60-х років минулого століття:

Земле, найбільша мати!
Нам, щоб тебе оновить,
Мало хоробро вмирати,
Треба хоробро жить.
А.Бахута. «Синівське»

Немає коментарів:

Дописати коментар