середу, 8 грудня 2021 р.

Книга піднімає настрій.

     Що смачного та корисного приготувати у піст, якими скоромними стравами урізноманітнити не тільки святкові дні, ласощі  здатні підняти настрій малечі та  дорослим – все це у книзі:

Звичаї нашого роду. Страви української кухні [Текст] : [збірник] / [авт.-упоряд.: С. Железняк (худож. оформл.), С. Андрющенко (текст)]. - Київ : Генеза, 2019. - 192 с. : кольор. іл.

Відвідувачка читальної зали центральної міської бібліотеки обрала для себе рецепти бігусу із яблуками та завиванця ужгородського. А що б обрали ви?

Справжньою перевагою рецептів, наведених у цій книжці, є те, що вони не потребують чужоземних див. Для того щоб приємно здивувати свою сім’ю господині досить звичайних, усім відомих і доступних продуктів.

У виданні наведено старовинні рецепти нашої гастрономічної культури, а крім того, окреслено основні українські свята та особливості обрядових дійств.

Наприклад, поряд із рецептом калача, що випікали на Коляду, подано традицію яка склалася на Херсонщині – крізь дірку в калачі наречена дивилася на нареченого.


Немає коментарів:

Дописати коментар