пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

Заходи до Дня прав людини у міській бібліотеці №2.

     10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day). Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини.

До дня прав людини міська бібліотека №2 організувала зустріч  «Права людини понад усе» для студентів НКПЕТЛ №7 з головним юристом відділу правової допомоги Зальвовською Іриною Миколаївною. Вона розповіла про права людини, як боротися з насильством і куди звертатися за безкоштовною правовою допомогою. Кожен студент  отримав брошури, орієнтири з контактною інформацією для забезпечення зв’язку з усіма центрами, які надають цю  безоплатну послугу.



У форматі вікторини «Є правила у світі, повинні знати їх всі діти» пройшов захід в дитячому відділі міської бібліотеки №2, присвячений Міжнародному дню прав людини. Учасники  виступили як справжні дорослі захисники казкових героїв і правильно захищали їх права.

В інтерактивній формі разом з бібліотекаркою діти обговорили основні статті Конвенції про права дитини й за допомогою пазлів підібрали до них відповідні обов’язки. Більш детально зупинилися на ст.7 в якій зазначено, що кожна дитина з моменту народження має право на ім’я і набуття громадянства. На пелюстках написали свої імена і отримали  чарівну квітку. Тож, будемо вивчати та користуватися тим, що дароване нам від народження.















Зараз, як ніколи суспільство має згуртуватися для досягнення спільної мети – захисту прав людини та створення сприятливих та безпечних умов життя в усьому світі.


Немає коментарів:

Дописати коментар