четвер, 16 грудня 2021 р.

До Міжнародного дня захисту прав людини.

         Цими днями в світі відзначали  Міжнародний день захисту прав людини. У бібліотеках Новокаховської ЦБС з цієї нагоди були проведені заходи.

Маленькі читачі міської бібліотеки для дітей та юнацтва на правових гойдалках "Бажання. Обов'язки. Право" ознайомилися з основним законом держави – Конституцією. Зачитали права дітей та їх обов’язки.

 А цікава книжка, «Пригоди маленької людини» Андрія Усачова, розповіла дітям багато корисного.

Малеча охоче відповідала на питання вікторини про права та обов’язки дітей, грала у гру «Можна – не можна».

У веселій атмосфері викладали правознавчий пазл, щоб краще засвоїти свої права.



Дітям було цікаво та пізнавально!

Підлітки-читачі  Піщанської сільської бібліотеки сьогодні 11 грудня стали учасникам  пізнавальної .квест-вікторини  «Юридичний компас».

Захід був проведений до Міжнародного дня прав людини, який щорічно, починаючи з 1948 року відзначають 10 грудня.  

Під час невеличкого експрес-опитування, підлітки  поділились думками щодо справжньої  демократичної правової держави, і  чи навчилися (або вчаться) вони  брати відповідальність, приймати рішення,  від яких залежить доля інших людей,  чи знають вони свої права і що дають їм такі знання...


Охоче діти давали відповіді в клоуз-тестах, що стосувалися права і  державотворення України від давніх часів до сьогодення, взяли участь в термінологічній вікторини, виконували асоціативну вправу «Будинок», переглянули слайд-програму «Права знай, обов'язки не забувай», встановлювали відповідності між прислів'ями та статтями Конституції (наприклад , «Грамоті вчиться – завжди пригодиться» - Стаття 28. Право на освіту), весело розподіляли оплесками існуючі та неіснуючі права дітей, які зачитувала бібліотекар  («Якщо право є в законі – дружно плеснемо в долоні!»).   


Наприкінці заходу бібліотекар познайомила учасників з підбіркою правознавчої літератури.

Всі разом зробили висновок, що про те, що права людини – захищена і гарантована державою можливість існувати, розвиватись як особистість, задовольняючи свої потреби, закріплені законодавством, що коли людина дорослішає, то в неї з'являється  також все більше  обов'язків. А знання прав і свобод захищає людину в сьогоднішньому буремному світі


Немає коментарів:

Дописати коментар