четвер, 2 грудня 2021 р.

НАРАДА ТА СЕМІНАР БІБЛІОТЕЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

     02 грудня 2021 року в центральній міській бібліотеці нарешті, після майже 2-х місячної перерви у зв’язку з карантинними обмеженнями, відбулася нарада «off-line» вже вакцинованих керівників бібліотек Новокаховської ЦБС.

     На нараді розглядалися питання: економії енергоносіїв по бібліотекам, обговорення правил внутрішнього трудового розпорядку бібліотек на наступний рік, робота бібліотек в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки  (доповідач – Петрова Л.М., директор ЦБС), а також зміни в річному плануванні роботи бібліотек (доповідач – Сидоренко Р.Ю., заступник директора ЦБС) тощо. 

         Після наради відбувся плановий семінар для бібліотечних працівників системи за темою «Розширення простору обслуговування бібліотек віртуальними засобами», підготовлений Корінь В. В., методисткою  центральної бібліотеки. Вона розповіла колегам про досвід, який вона почула від обласних колег 30.11.2021 року, коли брала участь в обласному семінарі «Бібліотеки як промоутер читання: пошук нових горизонтів» обласної бібліотеки для юнацтва в режимі zoom-конференції.

    Методистка зазначила, що актуальними та пріоритетними заходами для промоції читання є реклама книг та бібліотеки, яка розміщена в інтернеті. Розповіла про різноманітні соціальні мережі та створення в них  бібліотечних сторінок. На прикладах онлайн-роботи бібліотек Херсонщини надала  методичні рекомендації, щодо форм роботи бібліотек у віртуальному середовищі, створення позитивного іміджу бібліотеки у громаді та роздала кожному бібліотекарю інформаційне видання «Бібліотек@ у віртуальному просторі», підготовлене нею.


     Семінар був корисним для подальшого використання отриманої інформації у роботі з користувачами.


Немає коментарів:

Дописати коментар