понеділок, 5 квітня 2021 р.

Сміх-time «Жменька сміху всім на втіху»

     У неділю, 04 квітня у міській бібліотеці для дітей та юнацтва у відділі обслуговування читачів-учнів 5 – 9 класів відбулося чергове засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок». Темою засідання стало 1 квітня – день, коли глузують і сміються люди всієї планети. На захід зібралися ті, хто любить гумор та гарний настрій –активні та креативні дівчата.

Французький письменник Віктор Гюго якось сказав: «Сміх – це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя.» І це дійсно так, бо сміх – це ліки від усіх хвороб. Він додає нам настрою, допомагає в житті побачити більше світлого, радісного і просто стати добрішими. Також сміх полегшує спілкування та поліпшує настрій.

 Дівчата вдосталь насміялися, коли грали у гру-пантоміту «На що це схоже?» Чайник був схожий на чайник, шкільна дошка «страждала» від написів, пташка не дуже складною виявилася, а от пилесмок не вдавався ніяк…




У скарбниці народної гумористики міститься невичерпне джерело жанрів. Це і українські анекдоти, жарти, байки, гуморески, усмішки, веселі казки. Діти залюбки прослухали про історію виникнення свята. Дізналися, що до України  воно прийшло з Німеччини. Разом слухали гуморески Г.Бойка, О.Вишні, Є.Олійника, П.Глазового, В.Самійленка. Дуже сподобалися дітям гуморески Валентини Нижеголенко. Всі діти взяли участь у  гумористичній вікторині, на питання якої відповідали весело та з гумором. Бібліотекар Ольга Носенко звернула увагу дітей на предметну літературу, яка складалася із гумористичних  творів  класиків української літератури, сучасних авторів та поетів – земляків.

Дівчата - учасники клубного засідання взяли деякі з них із собою, щоб повеселитись вдома, у сімейному колі.

Бібліотекарі побажали своїм читачам чудового настрою, радості та тепла, зауваживши, що книги у цьому допоможуть.

(Захід проведено з дотриманням карантинних обмежень)


Немає коментарів:

Дописати коментар