середу, 21 квітня 2021 р.

Тиждень молодіжної книги. День третій.

                                                                                       Математику вже за те любити варто,

що вона розум до ладу приводить.

М.В.Ломоносов

  21 квітня, у третій день Тижня молодіжного читання  центральна міська бібліотека запросила на інформаційний ланч «Блаженство розуму – в знанні»  студентів Новокаховського приладобудівного фахового коледжу. Захід відбувся онлайн на платформі ZOOM.

    Головними героями зустрічі були книги: Стівен Строгац «Екскурсія математикою», Артур Бенджамін «Магія математики», Ларрі Гонік «Алгебра».

Бібліотекар Ісакова Євгенія розповіла про родзинки цих видань. Більш за все студентів зацікавила книга серії Наука в коміксах Ларрі Гоніка. Воно і не дивно! Книга цікава своїм підходом до подачі нудного матеріалу.


    Студенти пригадали філософію Піфагора: «Числа правлять світом». Вони підтримують це твердження і навіть обґрунтували свою думку. А саме, юнаки розповіли, що за допомогою чисел у комп'ютер можна ввести будь-яку інформацію: текст, музику, зображення якогось об'єкта, навіть відомі твори майстрів Відродження чи шедеври стародавнього світу. Все можна перетворити на набір чисел. Але за першою вимогою користувача ця числова інформація знову перетвориться на нетлінні шедеври мистецтва, текст або музику. Хіба це не є торжеством ідей Піфагора?


По завершені карантину студенти неодмінно відвідають бібліотеку, щоб більш детально попрацювати з книгами.

У міській бібліотеці №2  пройшла дегустація  літературних новинок, предствлених на   книжковій виставці «А ви про це знаєте?».

             Перегляд виставки онлайн за посиланням:

https://youtu.be/o3tgLiYLNnI

Також  вийшли просто неба і прорекламували книги-новинки.

 





      Багатьох відвідувачів юнацького віку дорослого абонементу міської бібліотеки №2 зацікавлять книги, представлені на виставці бібліо-пропозиції під назвою «Модна книга».

Переглянувши підрозділи виставки,  хлопці та дівчата зможуть вибрати книги для читання на кожен день, познайомитись з новинками літератури, дізнатись про літературні смаки своїх батьків, а також відомих людей. І, можливо, будуть приємно здивовані вибором своїх кумирів.

Взявши за приклад інтереси та літературні вподобання деяких сучасних зірок, можна теж звернутись, наприклад, до читання класичної літератури, що допоможе розширити власний світогляд.

 

    21 квітня рамках Тижня молодіжної книги, біля Новолагерської сільської бібліотеки пройшов флешмоб під гаслом «Молоде покоління вибирає читання!» за участю провідної бібліотекарки Балюк Л. Ю. та найактивніших і завзятих читачів!

Учасники заходу з книгами в руках, закликали молодь села взяти книгу в бібліотеці, тим самим продемонструвавши, що молоді цінителі книги не перевелися, а любов до читання - це активна життєва позиція молоді.

Флешмоб привернув увагу як молоді, так і людей старшого покоління, згуртував та надихнув на читання.


У Веселівській бібліотеці пройшов поетичний етюд «Поезія – це завжди неповторність…» Дотримуючись карантинних обмежень, молодь читала вірші  поетеси-сучасниці Ліни Костеко.






Немає коментарів:

Дописати коментар