понеділок, 26 квітня 2021 р.

Чорнобиль… біль і пам'ять вічна.

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи і про це мають пам’ятати не лише ті хто її пережив, а й всі наступні покоління. Тим більше що за числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу. 

У 35 роковини Чорнобильської катастрофи працівники читальної зали Центральної міської бібліотеки провели флешбек «Чорнобиль... Трагедія... Пам'ять...», відвідавшии Академічний ліцей «Спектр» та нагадавши ліцеїстам про одну з найважливіших подій ХХ століття яка й далі впливає на нас.

Окрім загальних відомостей про аварію та її наслідки молоді була представлена презентація книг із фонду читальної зали Центральної бібліотеки: Галя Аккерман «Пройти крізь Чорнобиль», Марія Сущенко «Екскурс у Чорнобиль», Анатолій Андржеєвський «Чорнобильська бувальщина», Олег Векленко «Чорнобиль: етюди з натури», Володимир Шовкошитний «Чорнобиль: я бачив». Автори згаданих книг прагнули розповісти про свою довгу чорнобильську епопею: місця, людей, долі, роздуми і сумніви. Ці розповіді спираються здебільшого на власний досвід і розмови з людьми, документи, колекції фотографій. Це книги-подорожі крізь час, крізь власну біографію, крізь свою пам’ять, крізь свій образ майбутнього.

Наостанок,  молодь подивилась відеокліп рок-гурту «Pink Floyd»  відзнятий у Прип’яті.  Саме у цьому покинутому місті-музеї відчувається, наскільки крихкий цей світ, наскільки всемогутня та одночасно безпорадна людина.

 

Бібліотекарі міської бібліотеки №2 Рядних І.Л. та Шеховцова Г.М. біля тематичної полиці провели зі своїми користувачами бесіду «Чорнобиль…біль і пам'ять вічна». 






Віддали шану та висловили свою повагу живим та загиблим героям, поклавши квіти до пам’ятника Чорнобильцям разом з молоддю та головою міської Всеукраїнської організації «Союз Чорнобиль» С.В. Михасюком.


    Працівники міської бібліотеки №3 провели для пацієнтів санаторію-профілакторію «Таврія» урок-реквієм «І впала зірка Полин»

Бібліотекарі розповіли про трагедію та про учасників ліквідації аварії та її наслідків, зосередивши увагу присутніх на Вікторі Кібенко, Василю Ігнатенко, Миколі Ващуку, Володимиру Правику, Миколі Титенко, Володимирі Тищурі удостоєних за свій подвиг звання  Героїв Радянського Союзу.  
Впродовж заходу декламувалися уривки з поеми І.Драча «Чорнобильська мадонна».



Велику цікавість у присутніх викликали книги, представлені на тематичній полиці «Чорнобиль – біль і скорбота України».
До 35-х роковин Чорнобильської катастрофи в Тополівській бібліотеці відбувся перегляд та обговорення фільму "Чорнобиль за хвилину до аварії".





Немає коментарів:

Дописати коментар