пʼятницю, 9 квітня 2021 р.

Здоровий спосіб життя: Модно! Престижно! Корисно!

  «Що ви знаєте про здоровий спосіб життя?» - з таким питанням звернулись 08 квітня бібліотекарі центральної міської бібліотеки до студентів Новокаховського фахового коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету. Запитання виникло у зв’язку з тим, що 7 квітня кожного року відзначається Всесвітній день здоров’я, основна мета якого – мотивація до здорового способу життя. За даними ВООЗ, саме корекція способу життя є універсальною «вакциною» проти багатьох захворювань.

Як правильно і розумно влаштувати своє життя щоб здоров’я залишалось міцним і надійним на довгі роки? Відповідь на це можна знайти у новеньких книжках, які надійшли за програмою поповнення фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги. Це захопливі, пізнавальні видання, в яких, на основі радикально нових поглядів, доступною мовою, подано прості і корисні поради, застосувавши які ви зможете прожити довге й повноцінне життя.




Бібліотекар Ірина Осадча під час огляду-лекції «Здоровий спосіб життя: Модно! Престижно! Корисно!» ознайомила молодь з книжками та наголосила на тому,  що зміни відбуваються найшвидше в тих, хто має мотивацію й отримав потрібні матеріали. А дбати про себе потрібно не для того щоб комусь сподобатись, а щоб зберегти здоров’я.

Для того аби молоді люди трохи краще дізналися про свої поведінкові схильності був проведений тест на визначення типу особистості. Також всі із задоволенням зайнялися підраховуванням індексу маси тіла та виконали легкі фізичні вправи.


Отже висновок був зроблений такий – ми не можемо вплинути на генетику й чистоту повітря, але цілком здатні відрегулювати раціон, сон, навчитися управляти стресом, покинути курити й випивати і почати тренуватися.

 

 07 квітня бібліотекарі дорослого читального залу міської бібліотеки №2 провели бесіду «Бережіть своє здоров’я», з жителями нашого міста . Вони прорекламували літературу на цю тему та роздали пам’ятки як себе захистити від вірусних інфекцій.







Справедливими є слова: «Здоров’я – це ще не все, а все інше без нього – ніщо».

Діти, не менш за дорослих  розуміють, що корисна їжа, фізична активність, вода, сонячне світло, свіже повітря, відпочинок - це ті цеглинки,  з яких будується міцний фундамент нашого здоров’я. І люблячим батькам, треба закладати його з самого дитинства - привчати дітей вести здоровий спосіб життя та дотримуватись простих правил гігієни. Корисні підказки зроблять книги, що несуть цікаву інформацію  про будову та функції організму, здоровий спосіб життя, заняття фізкультурою та спортом, про складники здоров’я, про корисні і шкідливі звички.  Книги допоможуть  хлопчикам й дівчаткам сформувати відповідальне ставлення до власного здоров’я. Ознайомитися з ними можна на книжковій виставці «Поради Айболіта», представленій у дитячому відділі  міської бібліотеки №2.

https://youtu.be/CWNBEDGTCoc

Читайте книги, які допоможуть вам стати міцними, загартованими, веселими і розумними! А ще скористатесь  порадами від  читачів міської бібліотеки №2.

https://youtu.be/hchnIu13-nQ 


Напередодні Всесвітнього дня Здоров’я бібліотекар Обривської  бібліотеки та завідуюча Обривським будинком культури запросили учасниць колективу «Біла акція» до фітовітальні. Жінок частували фіто-чаями з липи, калини, м’яти, чебрецю. Запрошені слухали поради, як заварити трав’яний чай, його корисні властивості. В українців є звичай лікувати всі недуги травами: ароматними, цілющими, освяченими в церкві – майже невичерпна тема для розповідей та чаювань. Було про що поспілкуватися учасницям фітовітальні, адже в кожної є свої маленькі секрети. Бібліотекарем було запропоновано огляд журналів «Головне – здоровим бути».




Немає коментарів:

Дописати коментар