пʼятницю, 4 вересня 2020 р.

Друга світова війна: події, факти, спогади

2 вересня 2020 року до  75 річчя від дня закінчення Другої світової війни у читальній залі центральної бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Друга світова: події, факти, спогади», на якій представлені останні книжкові новинки з фондів центральної бібліотеки, присвячені Другій світовій війні. Серед них:


 
«Друга світова. Непридумані історії.»

Знати і пам'ятати важливо в будь-який час. Навіть через багато десятиліть з'являються нові деталі, спогади і свідчення.

Автори статей, зібраних завдяки науково-популярному виданню «Історична правда», розповідають про найстрашнішу війну ХХ століття, про долі тих людей, чиї життя назавжди розділилися на до і після. Зокрема, ви дізнаєтесь про:

• українців, які воювали в різних арміях;

• життя депортованих;

• долі вивезених на примусові роботи;

• чоловіків і жінок, що назавжди лишилися молодими.

Одна війна - різні долі…

 

«Війна і міф. Невідома Друга світова»

За 70 років, що минули від завершення Другої світової війни, чи ми дізналися всю правду про неї? Багато наших знань досі в полоні міфів, табу та пропаганди.

У крижці – вибрані 50 сюжетів від 15 авторів. Робота істориків ґрунтується на довготривалих дослідженнях та опрацювання розсекречених документів. Її результати свідчать: ці сюжети – міф. Дізнайтеся про них і ви…

 


«Друга світова війна в історичній пам'яті України».

У книзі проаналізовано події, що відбувались на території України, починаючи від проголошення Карпатської України у березні 1939 р. і завершуючи подіями на Далекому Сході у вересні 1945 р. На основі значного масиву матеріалів розглянуто основні аспекти формування історичної пам’яті українського народу про Другу світову війну в сучасній Україні.

 Маємо надію, що ці книжки зацікавлять наших користувачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар