вівторок, 29 вересня 2020 р.

«Чужих дітей не буває»

30 вересня у День християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії в Україні відзначають День усиновлення. Цей день є символом милосердя і добра до людей. Про встановлення свята було оголошено на Всеукраїнському форумі усиновлювачів, який проходив 27 листопада 2008 року в Києві. Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року.

У цей день кожен небайдужий українець від імені усього суспільства, має щиро дякувати батькам-усиновителям, співробітникам дитячих будинків та усім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього у новій сім’ї. День усиновлення – це не тільки свято подяки, але й нагадування про тих, хто досі не знав батьківської опіки. До цього пам’ятного дня юнацька бібліотека  підготувала тематичну книжкову полицю «Родина, як зірка єдина», наповнивши її  книжками  авторів, які присвятили свої твори найскладнішому періодові розвитку й виховання людини – отроцтву.

Великі педагоги  Василь Сухомлинський, Антон Макаренко,  Януш Корчак, Дмитро Ліхачев, Любомир Гузар проаналізували процес фізичного, емоційного, розумового, естетичного, морального розвитку людини в підлітковому віці.

У цих книгах можна прочитати, як треба дбати про фізичну й психічну культуру підлітка, важливість трудового виховання, взаємовідносин між хлопчиками та дівчатками,  формування чоловіка й жінки, яке починається в отроцтві.

У читальній залі відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів міської бібліотеки для дітей відкрилася тематична книжкова виставка «Світ батьків – світ дітей», приурочена до цієї зворушливої дати.

 «Захистити кожну дитину» - не просто гасло. Ми – дорослі,  повинні піклуватися про наших дітей, дарувати їм доброту і любов, пам’ятаючи про свою відповідальність, особливо перед дітьми, які залишилися без батьківської опіки. Батькам варто ще раз перечитати мудрі настанови Василя Сухомлинського, разом із дітьми ж можна прочитати і про відносини батьків і дітей,  прикладів яких є безліч у художній літературі.

«Чужих дітей не буває»… 30 вересня – ще один день, щоб нагадати це усім і кожному…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар