пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

Цікавинки для справжніх гурманів.

Шановні книголюби!

Пропонуємо Вам перегорнути сторінки книжок: Гримич М. «Ажнабія на червоній машині», Ремарк Е.М. «Ніч у Лісабоні», Талан С. «Я захищу тебе…». Гарантуємо, ці романи не залишать Вас байдужими, Ви поринете у світ людських почуттів та переживань.


Гримич Марина. Ажнабія на червоній машині. Роман / Марина Гримич. – Київ: Нора-Друк, 2018. – 176 с.

Гримич М. – авторка понад 20 різножанрових романів. Її твори мають струнку сюжетну лінію і наповнені вишуканим гумором. Лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова» (1 премія, 2002). Окрім письменницької діяльності, Марина Гримич займається наукою, є відомим в Україні антропологом. Нині живе в Бейруті. Словом «ажнабія» називають в арабських країнах іноземок. Дія роману відбувається в сучасному Лівані, відомому своїм міжконфесійним розмаїттям. В центрі сюжету опиняються дві ажнабії-українки – Павлина, заміжня за сунітом Ахмадом, та Віра, дружина шиїта Жаввада. Павлина береться допомогти Жавваду порозумітися з дружиною, однак та несподівано зникає, і в пошуках Віри Ахмад, Жаввад, Павлина, а також таємничий дуруз Зіяд, що несподівано приєднався до цієї компанії, об’їжджають червоною машиною увесь Ліван. Книга пронизана делікатним гумором, який допомагає уявити специфіку міжетнічних шлюбів на Близькому Сході і розкрити секрети міжконфесійного та міжкультурного порозуміння.


Ремарк Е.-М. Ніч у Лісабоні. Роман / Еріх Марія Ремарк; пер. з нім. М. Дятленка, А. Плюха. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 288 с.

Еріх Марія Ремарк – один з найвідоміших письменників ХХ століття. Його антивоєнні романи «На західному фронті без змін», «Три товариші», «Тріумфальна арка» є справжніми світовими сенсаціями, що не втрачають актуальності й до сьогодні. Ремарк – культова постать літературної течії «втраченого покоління». Врятуватися, втекти з Європи якомога далі від нацистів! Їхня остання надія – пароплав до Америки. Але знайти квитки на нього майже неможливо… Дивний незнайомець готовий віддати власні – в обмін на те, що його вислухають. Попереду ніч, сповнена вина й довгих розмов про життя, націю, втрату та справжнє кохання під час війни.



Талан С. Я захищу тебе… Роман / Світлана Талан. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 288 с.

Світлана Талан – неодноразовий фіналіст Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Журнал «Фокус» визнав Талан однією з найуспішніших українських письменників. Герої її романів – сильні духом особистості, які навіть у найскладніших життєвих обставинах не зраджують… Кирило закохався в Кіру ще в школі. Та вже тоді було зрозуміло, що вони занадто різні. Весілля не змінило цієї обставини. У 2014 році почалася війна, і Кіра вирушила на фронт добровольцем. Чоловік не міг відпустити її саму. Тому Кирило воював поруч,  коли Кіра отримала страшне поранення. А одного дня в комп’ютері дружини він знайшов те, що може перекреслити їхнє спільне майбутнє. Невже жінка, заради якої він помер би, має інше життя, де для Кирила немає місця?.. Про подальші події ви дізнаєтесь, якщо прочитаєте цю чудову книжку.

                                Читайте та отримуйте задоволення від читання!

Найкращі книжки нашої бібліотеки для Вас! 

Немає коментарів:

Дописати коментар