середу, 23 вересня 2020 р.

Лідерів читання визначено!

         Хто сказав, що читати книжки зараз не модно? Міська бібліотека для дітей разом зі своїми читачами стверджує: читати не тільки модно, а ще й престижно, корисно, повчально, розважально…, загалом – круто!


Переконуємося в цьому кожного року, коли у вересні підбиваємо підсумки конкурсу «Лідер читання» (за підсумками літніх читань). Ось і вчора, 22 вересня,  відбулося чергове визначення переможців, які за підсумками літніх читань прочитали найбільшу кількість книжок. Зустрічала бібліотека своїх читачів на свіжому повітрі, де зібралися діти, батьки, бібліотекарі. Прийшли привітати учасників і почесні гості: депутат Новокаховської міської ради Хоменко С.В. та директор Новокаховської ЦБС Петрова Л.М. З вітальним словом до усіх присутніх звернулася завідуюча міської бібліотеки для дітей Карпенко В.І наголосивши на тому, що лідери – це читачі, які активно читали влітку книжки за рекомендаційними  бібліографічними списками «Що читати влітку».  

Серед них: учні Новокаховської гімназії – 19 учнів; гімназії № 2 ім. А.Бахути – 12 учнів; ЗОШ № 1 – 1 учень та академічного ліцею «Спектр» - 2 учня. Саме їм і призначалося все наступне святкове дійство. Спочатку дітям-учасникам запропонували взяти участь у читацькому батлі, який провела провідний бібліотекар відділу обслуговування читачів-учнів 1-4 класів Гайдай С.В.

Наступним був цікавий огляд новеньких книжок від бібліотекаря Ярцевої О.Л., яка не тільки презентувала книжки, а ще й показала читацькі щоденники, що вели колись читачі молодшого відділу, які в цей день прийшли уже як лідери читання від старшого відділу. Діти впізнавали свої щоденники, були серед них і такі, які вела, наприклад сестричка, а сьогодні серед лідерів читання був і її молодший брат. Бібліотекарі дуже цінують своїх читачів і пишаються тим, що мають такі читаючі родини.

Нагороджували цьогорічних лідерів читання директор Новокаховської ЦБС Петрова Л.М. разом із завідуючою міською бібліотекою для дітей Карпенко В.І. Подарунки ж вручав депутат Новокаховської міської ради Хоменко С.В., багаторічний партнер дитячої бібліотеки.


Грамоти, смаколики та подарунки отримали усі учасники-читачі. Вітаємо переможців та запрошуємо до бібліотеки, бо літо закінчилося, а дружба з книжкою продовжується! Книжки чекають на побачення  зі своїми читачами!

Немає коментарів:

Дописати коментар