середу, 26 квітня 2017 р.

Хронограф "Чорнобиль. net"

Чорнобильський вітер по душах мете
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде,
                            ... Лиш пам'ять усе пам'ятає.
                                                                   /Олена Матушек/

Жахливі події 1986 року ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь, бо ця трагедія є болем для всієї України.
Саме в цей день, 26 квітня, коли 31 рік тому сталася трагедія віку – Чорнобильська катастрофа,  до міської бібліотеки №2, в рамках Тижня молодіжної книги, були запрошені студенти НКПК на хронограф "Чорнобиль. net", щоб згадати події того часу.
Бібліотекар Спіжевська М.В. посекундно, похвилинно розповіла, що відбувалось в ту трагічну ніч. Вшанували героїв, які врятували світ від наслідків катастрофи. Молодь дізналась, що новокаховці також брали участь в ліквідації на ЧАЕС і  відроджували обпалену радіацією землю. Серед них – військові, пожежники, водії, медики, працівники МВ УМВС України, будівельники.

Пам’ять… Саме вона є рушієм еволюційного поступу в майбутнє, оберегом найвищих загальнолюдських цінностей. І, якщо весь народ пам’ятатиме свою історію, він заслуговує на повагу, він вартий того, щоб дивитися у майбутнє. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо.


Немає коментарів:

Дописати коментар