понеділок, 24 квітня 2017 р.

Екзотичне куштування "Смачна Японія"

Центральна бібліотека першою в ЦБС стартувала на "Тижні молодіжного читання".  
На екзотичне куштування "Смачна Японія"  завітали учні НКТЕЛ.

На час зустрічі читальна зала перетворилася на  імпровізований "тясицу", тобто чайний будиночок.
2017 рік оголошено Указом Президента Роком Японії в Україні.
Японія для нас – європейців – це інший світ, екзотичний і привабливий. Її традиції і культура нам маловідомі.
Як сказав Окакура Какудзо, той самий, що написав відому книгу "Тя-но хон" - "Книгу про Чаї", справжній ключ до розуміння японської культури - в чайному обряді "тяною ".
Дізнавшись про основи японської кухні і культурні традиції Країни вранішнього сонця, під звучання вітряних дзвіночків молодь перенеслася в світ дивовижної східної культури. Всі присутні були запрошені на виставу чайної церемонії, яку розіграли бібліотекарі.





Під час "вистави" звучали хайку і хокку – вірші японської поезії.
Хайку - це можливість зупиняти миті. А ще - розглядати світ у деталях. І кожну деталь начебто збільшувати під мікроскопом, щоб потім дивуватися: як же багато краси протікає повз нас непоміченою ...
Екзотичне куштування гармонійно доповнив Остроумов Ігор (запрошений гість), великий поціновувач японської культури, мови і традицій. 

Він поділився досвідом вивчення японської мови. Малюючи ієрогліфи, Ігор закликав дітей вивчати японську мову та культуру і цінувати кожну прожиту мить, як це роблять японці. Вони живуть тільки сьогодні. «Завтра» в їх свідомості не існує. Тому кожен день - як маленьке життя. Ніщо не повернеться і не повториться знову, прожита мить безповоротно подарована пам'яті…


Немає коментарів:

Дописати коментар