четвер, 27 квітня 2017 р.

Читай,Юність!

Тиждень молодіжної книги в юнацькій бібліотеці проходить під гаслом «Читай,Юність!».. На бібліографічний огляд  літератури завітали учні дев’ятих класів школи-гімназії №9. Бібліотекарі запропонували юнацтву книги з розділу української художньої літератури, що відтворюють історію України: Валентина Чемериса «Ярославна», Валер’яна Підмогильного  «Третя революція», «Місто», Ольги Бабій «Батурин», Марка Рудницького «Небесна Сотня». Вони розповіли про авторів, головних героїв, історичні події, зачитали цитати, літературні вислови з перерахованих вище творів. Не залишились поза увагою і яскраві поезії Василя Стуса, Василя Симоненка, Ліни Костенко. На розсуд молоді  була представлена  література, що охоплює проблеми сучасного українського суспільства: Оксани Забужко «Сестро, сестро», Ірен Роздобудько «Ліцей слухняних дружин», Нати Ігнатової «Доторкнутися до небес», письменників-фантастів Марини та Сергія  Дяченків «Брамник» та інші. Цей огляд літератури надав можливість учням-гімназистам зосередити увагу на особливому баченні історії рідної країни через призму головних героїв чудових літературних творів. Книжкова поличка «Чарівної мови рядки» зібрала книжки,  які останнім часом були видані в друкарнях  міст Києва, Харкова, Львова та Новій Каховці.
Читай, Юність! Отримуй знання, задоволення, розширюй кругозір, підвищуй інтелект і будь успішною!

     Книги –  величезне багатство. З тих пір, як люди навчилися писати, всю свою мудрість вони довірили книжкам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Читаючи, людина підвищує інтелект, збагачує досвід.  Сьогодні розвиток мережі Інтернет дуже вплинув на сучасну молодь. Інформаційні послуги, що надаються мережею, можуть задовольнити потреби користувачів з будь-якого питання. Але, незважаючи на це, наша молодь цікавиться і читає книжки. І підтвердження цьому стоп-кадр «Читаюча молодь», що був зроблений в рамках Тижня молодіжної книги у міській бібліотеці №2.





Таврійська міська бібліотека №4 організувала книжкову алею "Я читаю українською!" Акція проходила в улюбленому місці відпочинку тавричан на площі біля Будинку культури. Бібліотекарі організували виставку та провели короткий огляд літератури для старшокласників ЗОШ №5. Учнів зацікавила фантастика Марини та Сергія Дяченків, серія книг "Прикольні комікси" (програмні твори) та сучасна література про їхніх ровесників: Ігнатова Н. "Диваки", Космовська Б. "Буба", Ягелло Й. "Шоколад із чилі" та інші. 


Не могли пройти осторонь яскравих дитячих книг, які принесли бібліотекарі, і молоді мами з дітьми. 
Так що читання в місцях відпочинку на природі стає все популярнішим.



Немає коментарів:

Дописати коментар