середу, 26 квітня 2017 р.

Продовжуємо знайомство з Японією

В рамках Тижня молодіжної книги у читальній залі центральної бібліотеки відбулося продовження знайомства з невідомою Японією. Студентам міста, запрошеним на літературну замальовку, була предтсавлена книга В. Цветова «Пятнадцатый камень сада Рёандзи»
Сад Реандзі - головна визначна пам'ятка японського міста Кіото. Є в ньому своєрідно спланований хаос з п'ятнадцяти чорних необроблених каменів, розкиданих по білому піску. 







З якої б точки не розглядав відвідувач саду цю композицію, п'ятнадцятий камінь завжди виявляється поза полем його зору. Назва книги символічна.




Автор, журналіст, який пропрацював в Японії багато років, розповідає про цю дивовижну країну, своєрідності японської життя, ділиться своїм розумінням японців, їх поведінки, звичаїв, описує цікаві нюанси японського побуту, до того ж робить це живим і цікавим язиком. Книга, дає гарне уявлення про японську ментальність і основи японського економічного дива. І кожен раз читачеві пропонується своє бачення і свій ключ до скриньки з «японськими секретами».
До речі, наші знання про Японію стануть тим повнішими та справедливішими, чим більше ми зробимо комбінацій з чотирнадцяти каменів. Тож запрошуємо всіх охочих це зробити. Завітайте до центральної бібліотеки, щоб прочитавши книгу, скласти своє уявлення про дивну для нас країну - Японію.  



Немає коментарів:

Дописати коментар